Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Vogelatlas van Nederland
Boek

Vogelatlas van Nederland broedvogels, wintervogels en 40 jaar verandering ([2018])/ Sovon Vogelonderzoek Nederland, coördinatie Jouke Altenburg & Harvey van Diek ; redactie Fred Hustings & Kees Koffijberg ; in samenwerking met Erik van Winden, Chris van Turnhout, Ruud Foppen, Christian Kampichler, Henk Sierdsema, Gerard Troost, Carolyn Vermanen, Rob Vogel en vele anderen

Inventarisatie van de aantalsveranderingen en verspreidingsgegevens van alle 369 regelmatig in Nederland voorkomende vogelsoorten, per soort toegelicht. Toegespitst op de broed- en wintervogels in de periode 2013-2015, maar ook met veranderingen aan de hand van drie eerder verschenen atlassen en recente ontwikkelingen.

Aanwezigheid

Recensie

Uitwerking van de jarenlange gedegen inventarisatie met hulp van vele vrijwilligers van de aantalsveranderingen en verspreidingsgegevens van alle 369 regelmatig in Nederland voorkomende vogelsoorten, per soort toegelicht door diverse deskundigen. De situatie is toegespitst op de broed- en wintervogels in de periode 2013-2015, maar gaat ook in op de veranderingen aan de hand van drie eerder verschenen atlassen (uit 1979, 1987 en 2002) en recente ontwikkelingen. Het laat zien dat er grote veranderingen hebben plaatsgevonden, soorten zijn verdwenen of sterk afgenomen, maar er zijn ook nieuwe en exoten bijgekomen. Onder meer door klimaatverandering, omstandigheden tijdens de trekperiode in andere landen en grote veranderingen in inrichting en gebruik van het landschap in Nederland. Met verspreidingskaarten, grafieken, tabellen, en fraaie foto's in kleur. Een zwaar en omvangrijk naslagwerk. Betrouwbaar en nuttig voor o.a. beleidsmedewerkers, beheerders, natuurbeschermers, onderzoekers en vogelliefhebbers. Met uitgebreide literatuuropgave, Engelstalige samenvattingen en registers op Nederlandse en op wetenschappelijke naam. Met leeslint en losse bladwijzer met Nederlandse en Engelse soortnamen. Zie ook www. vogelatlas.nl.

Specificaties

Nederlands | 9789021570051 | 640 pagina's

Titel Vogelatlas van Nederland : broedvogels, wintervogels en 40 jaar verandering
Instelling SOVON Vogelonderzoek Nederland
Secundaire auteur Jouke Altenburg ; Fred Hustings ; Erik van Winden
Type materiaal Boek
Uitgave Nijmegen : Sovon, [2018] - Utrecht : Kosmos
Overige gegevens 640 pagina's - illustraties - 32 cm - bladwijzer (2 pagina's)
Annotatie Met literatuuropgave, register. - Met samenvatting in het Engels
ISBN 9789021570051
PPN 418670501
Rubriekscode 598.32
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vogels; Nederland
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Vogels