Leven in de Kanteltijd
Boek

Leven in de Kanteltijd op weg naar een tijdperk van wijsheid en liefde ([2018])/ Tanja Abbas, redactie: Ineke Hogema ; fotografie: Hermien Kolkman-van Vuuren

Persoonlijk verhaal over de veranderende wereld op zowel menselijk als maatschappelijk gebied, waarbij de lezer wordt uitgenodigd om mee te gaan in een nieuw tijdperk.

Recensie

De kloof overbruggen tussen de wereld van de mens en die van het maatschappelijk en bestuurlijk systeem. Geen nieuwe verzuiling, geen gelikte managementmodellen. Geen transitie maar blijvende transformatie. Dat zijn enkele kernpunten van sociaal onderneemster, onderzoekster, vernieuwster en verbindster Tanja Abbas. Door haar persoonlijke verhaal en ontwikkeling heen onderbouwt zij de werking van intuïtief onderzoek en volgt zij tevens het spoor van de Woodbrookers. Zij wil logica, rationaliteit, intuïtie, innerlijke stilte, oude wijsheden en natuur met elkaar verbinden om van daaruit te leven en te werken met jezelf en de ander. In zes hoofdstukken gaat het onder meer over bezinning, verbinding van het Ik en Wij, oude wijsheden, wetenschap en de vrouwelijke en mannelijke energie. Abbas is verbonden aan Nederland Kantelt. Met teksten en uitspraken van (minder) bekende mensen, voorwoord, epiloog, verantwoording, songteksten als inspiratie, literatuurlijst en noten. Filosofisch, praktisch, onderzoekend en inspirerend. Een evolutieproces in bewustzijnsvergroting met een duidelijke visie.

Specificaties

Nederlands | 9789492783011 | 191 pagina's

Titel Leven in de Kanteltijd : op weg naar een tijdperk van wijsheid en liefde
Auteur Tanja Abbas
Secundaire auteur Ineke Hogema ; Hermien Kolkman-van Vuuren
Type materiaal Boek
Uitgave [Rhenen] : Uitgeverij Lente, [2018]
Overige gegevens 191 pagina's - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789492783011
PPN 416778070
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zelfverwerkelijking; Verhalen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Zelfverwerkelijking