Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Jan van Haasteren
Boek

Jan van Haasteren van striptekenaar tot puzzelfenomeen (2017)/ tekst en documentatie Rob van Eijck, Jan van Haasteren, Saskia de Rijk, Ger Apeldoorn, Gerard Post Uiterweer, eindredactie Gerard Post Uiterweer

Overzicht in woord en beeld van het oeuvre van de Nederlandse striptekenaar en illustrator (1936), mede bekend van de door hem getekende legpuzzels.

Aanwezigheid

Recensie

Striptekenaar Jan van Haasteren (Schiedam, 1936) is in Nederland, maar ook daarbuiten, beroemd om zijn humoristische legpuzzels, waarvan er jaarlijks een aantal verschijnt bij de uitgever met de olifant als logo. De puzzelaar komt ogen te kort, want elke puzzelafbeelding zit boordevol hilarische voorvallen, gekke mensen en grappige dieren. Voordat hij zich richtte op zijn populaire puzzels heeft Van Haasteren ontzettend veel stripverhalen getekend, onder andere voor de Toonder Studio's en voor de stripbladen Sjors, Pep en Eppo. Ook als reclametekenaar heeft hij zijn sporen verdiend. Zijn geheel eigen tekenstijl is onmiddellijk herkenbaar. De artistieke loopbaan van Jan van Haasteren is nu chronologisch terug te vinden in dit omvangrijke bladerboek met honderden strips, tekeningen en foto's. Een indrukwekkende uitgave, waarin het onmiskenbare talent van deze oer-Hollandse striptekenaar helemaal tot zijn recht komt. Gericht op legpuzzelmakers en stripliefhebbers.

Specificaties

Nederlands | 9789034307026 | 290 pagina's

Titel Jan van Haasteren : van striptekenaar tot puzzelfenomeen
Auteur Rob van Eijck
Secundaire auteur Jan van Haasteren ; Gerard Post Uiterweer
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Zelhem : Arboris, 2017
Overige gegevens 290 pagina's - gekleurde illustraties - 33 cm
ISBN 9789034307026
PPN 412673762
Rubriekscode Nederlands 855.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Haasteren, Jan van; Biografieën
PIM Rubriek Schrijvers en Boeken
PIM Trefwoord Haasteren