In Spanje schijnt altijd de zon
Boek

In Spanje schijnt altijd de zon ons vertrek naar Andalusië ([2018])/ Brenda van Es, redactie: Martine Werners ; eindredactie: Jacqueline Raeven

Het autobiografisch verslag van de poging van Brenda van Es en haar man om een nieuw leven in Spanje te beginnen, met all gevolgen van dien.

Aanwezigheid

Recensie

In eigen beheer uitgegeven boek waarin de schrijfster (1976) vertelt hoe ze vijf jaar geleden met haar man naar Spanje vertrok om een nieuw leven te beginnen. Na een intensieve Spaanse taalcursus strijken ze neer in de omgeving van Granada, waar hij fietsvakanties wil organiseren en zij schrijfcursussen. Aanvankelijk gaat dit zeer moeizaam en het verhaal gaat dan ook vooral over alle tegenslagen en twijfels die ze moeten overwinnen voordat de beide activiteiten goed en wel van de grond komen. In zekere zin is dit boek dan ook een proeve van bekwaamheid van de auteur, die laat zien over schrijverstalent te beschikken. Het boek doet denken aan een bekend tv-programma over mensen die emigreren om een camping in Frankrijk op te zetten of iets dergelijks, maar dan in geschreven vorm. Een goede introductie voor mensen die met soortgelijke plannen rondlopen, om ze alvast voor te bereiden op de mogelijke teleurstellingen.

Specificaties

Nederlands | 9789492613028 | 262 pagina's

Titel In Spanje schijnt altijd de zon : ons vertrek naar Andalusië
Auteur Brenda van Es
Secundaire auteur Martine Werners
Type materiaal Boek
Uitgave [Haarlem] : 100 Jaar Na Vandaag, [2018]
Overige gegevens 262 pagina's - 21 cm
ISBN 9789492613028
PPN 419709703
Rubriekscode Spanje 992
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederlandse emigranten; Spanje; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Emigratie