Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Science in actie... tegen natuurrampen
Boek

Science in actie... tegen natuurrampen ([2018])/ Angela Royston, vertaling [uit het Engels]: Paul van den Belt ; eindredactie: Hanneke Siemensma

Waarom zijn er de laatste jaren zoveel natuurrampen? Komt dit door de opwarming van de aarde? Lees van alles over mogelijke oorzaken, het belang van voorspellingen doen en de rol van wetenschappers bij dit alles. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een orkaan, aardbeving of vulkaanuitbarsting. Natuurrampen zijn er altijd geweest, maar de laatste jaren waren er wel heel veel! Wat zijn de belangrijkste oorzaken? Ingegaan wordt op o.a. verandering van het weer, klimaat en beweging in de aardkorst. Een groot deel van het boek is ingeruimd voor het belang van verzamelen van informatie, onderzoek en het doen van voorspellingen, waardoor eventuele rampen kunnen worden voorkomen. De wetenschappers spelen hierbij een belangrijke rol. Kunnen we er verder nog iets aan doen? Dat én meer staat in dit informatieve en zeer actuele boek. Het bevat - naast een inleiding - vijf hoofdstukken, die qua omvang uiteenlopen. Elk hoofdstuk is ingedeeld in subthema's, die telkens starten met een heldere en pakkende introductie. Teksten (met subkopjes) zijn rijkelijk afgewisseld met kleurenfoto's en omkaderde feitjes en zijn zeer toegankelijk, ook al bevat de tekst een aantal behoorlijk lastige woorden. Deze worden o.a. duidelijk uitgelegd in de woordenlijst. Verder zijn er een overzicht/tijdbalk met de geschiedenis van natuurgeweld (t/m 2015), meer-weten-tips voor boeken en websites en een register. Deel uit de serie 'Science in actie'*. Veel internationale voorbeelden, Nederland komt in één hoofdstuk aan bod. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463412605 | 48 pagina's

Titel Science in actie... tegen natuurrampen
Uniforme titel Tegen natuurrampen
Auteur Angela Royston
Secundaire auteur Paul van den Belt ; Hanneke Siemensma
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Art Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Science vs natural disasasters. - Capstone Global Library Ltd., (c)2016. - (Science fights back)
ISBN 9789463412605
PPN 418130264
Rubriekscode 562
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurrampen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Natuurrampen

Relaties/Serie

Science in actie...
Boek

Science in actie... (2018-...)

vol.
Uitgeleend