Science in actie... tegen ziekten
Boek

Science in actie... tegen ziekten ([2018])/ Matt Anniss, vertaling [uit het Engels]: Paul van den Belt ; eindredactie: Hanneke Siemensma

Wat is het gevaar van besmettelijke ziekten als griep? Lees van alles over de ontwikkeling van nieuwe medicijnen en behandelingen. Met aandacht voor o.a. DNA en de rol van wetenschappers bij dit alles. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De strijd tegen ziekten is zo oud als de mensheid. In de afgelopen honderd jaar is er dankzij de wetenschap grote vooruitgang geboekt in de bestrijding en het voorkomen van ziekten. Ingegaan wordt op o.a. dodelijke epidemieën als malaria en vogelgriep, (nieuwe) behandelingen, medicijnen en hulpmiddelen en de studie van het menselijk lichaam (DNA, erfelijke ziekten). Daarna wordt een kijkje in de toekomst genomen. De wetenschappers spelen bij dit alles een belangrijke rol. Dat én meer staat in dit informatieve boek. Het bevat - naast een inleiding - vier hoofdstukken, die qua omvang uiteenlopen. Elk hoofdstuk is ingedeeld in subthema's, die telkens starten met een heldere en pakkende introductie. Teksten (met subkopjes) zijn rijkelijk afgewisseld met kleurenfoto's en omkaderde feitjes en zijn zeer toegankelijk, ook al bevat de tekst een aantal behoorlijk lastige woorden. Deze worden o.a. duidelijk uitgelegd in de woordenlijst. Verder zijn er een overzicht/tijdbalk met de geschiedenis van de geneeskunde (t/m 2015), meer-weten-tips voor boeken en websites en een register. Deel uit de serie 'Science in actie'*. Rijke uitgave met 'veel om over te praten'. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463412582 | 48 pagina's

Titel Science in actie... tegen ziekten
Uniforme titel Tegen ziekten
Auteur Matt Anniss
Secundaire auteur Paul van den Belt ; Hanneke Siemensma
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Art Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Science vs disease. - Capstone Global Library Ltd., (c)2016. - (Science fights back)
ISBN 9789463412582
PPN 418130248
Rubriekscode 604
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ziekten ; Geneeskunde
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Ziekten

Relaties/Serie

Science in actie...
Boek

Science in actie... (2018-...)

vol.
Uitgeleend