Science in actie... voor een duurzame toekomst
Boek

Science in actie... voor een duurzame toekomst ([2018])/ Nick Hunter, vertaling [uit het Engels]: Paul van den Belt ; eindredactie: Pam Thierry

De vraag naar energie neemt steeds toe. Waarom is dat een probleem? Lees ook over andere (schonere) vormen van energie en de rol van wetenschappers bij dit alles. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Wetenschap en techniek DUURZAME ENERGIE HUNT

Recensie

De constante vraag naar energie zet onze planeet onder toenemende druk. Van brandstoffen die niet vervangen kunnen worden en met een grote kans op een energiecrisis, tot een vervuilde planeet die de leefomgeving verwoest voor mensen, planten en dieren. Dit vraagt om gezamenlijke strijd: vermindering van energieverbruik, zoektocht naar alternatieve energiebronnen, samen de rommel opruimen én het inzetten van wetenschap en techniek. Denk o.a. aan nieuwe biobrandstoffen ontwikkelen, kernfusie, schone auto's en energie-efficiënte woningen. Informatieve uitgave op glanzend papier; mix van informatieve tekstblokken, realistische kleurenfoto's, feiten en weetjes. Met energie-tijdlijn, woordenlijst, verwijzingen en register. Maakt deel uit van de serie 'Science in actie'*. Rijke uitgave met 'veel om over te praten' en een dwingende uitnodiging tot bewustwording. Samen zorgdragen voor een betere wereld - en wat kun jij (ik!) doen? Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463412599 | 48 pagina's

Titel Science in actie... voor een duurzame toekomst
Uniforme titel Voor een duurzame toekomst
Auteur Nick Hunter
Secundaire auteur Paul van den Belt ; Pam Thierry
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Art Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Science vs the energy crisis. - Capstone Global Library Ltd., (c)2016. - (Science fights back)
ISBN 9789463412599
PPN 418130256
Rubriekscode 644.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Alternatieve energie
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Duurzame energie

Relaties/Serie

Science in actie...
Boek

Science in actie... (2018-...)

vol.
Uitgeleend