De opkomst van het huis Targaryen van Westeros
Boek

De opkomst van het huis Targaryen van Westeros ([2018])/ George R.R. Martin, vertaald [uit het Engels] door Renée Vink, Jet Matla en Niels van Eekelen

De geschiedenis van het huis Targaryen van Westeros, 300 jaar voor de avonturen van Daenerys en haar draken.

Aanwezigheid

Recensie

'Game of thrones' en George R.R. Martin (1948) hebben geen introductie nodig. De HBO serie en de boeken zijn immens populair. Dit is het eerste deel van een tweedelige reeks. Het verhaal speelt zich af driehonderd jaar voor de gebeurtenissen in 'Het lied van ijs en vuur'. Een lijvige geschiedenis van het huis Targaryen van Westeros. Met de kronieken van hun verovering en vereniging van de Zeven Koninkrijken tot aan de Dans met Draken. Inclusief de burgeroorlog die de Targaryens bijna hun dynastie kostte. Voorzien van een noodzakelijke stamboom en een bloedverwantlijn. De geschiedenis is complex, met een wirwar van verhaallijnen. Al zullen de fans hier minder moeite mee hebben. Een volle bladspiegel, het duurt een tiental pagina's voordat de inhoud boeit. Fervente fans herkennen kleine delen van het verhaal uit 'De wereld van het lied van ijs en vuur' of verschillende korte verhalen. Dit is de eerste keer dat Martin de geschiedenis van de Targaryens volledig op papier zet. De illustraties sluiten aan bij het verhaal. Een bestseller.

Specificaties

Nederlands | 9789024582259 | 877 pagina's

Titel De opkomst van het huis Targaryen van Westeros
Auteur George R.R. Martin
Secundaire auteur Jet Matla ; Niels van Eekelen ; Renée Vink
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2018]
Overige gegevens 877 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: A history of House Targyren of Westeros. - Penguin Random House LLC, (c)2018. - (Fire and blood)
ISBN 9789024582259
PPN 417554419
Genre science-fiction
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De wereld van het lied van ijs en vuur
Boek

De wereld van het lied van ijs en vuur (2006-...)

vol.
Uitgeleend
George R.R. Martin
Vuur & bloed
Boek

Vuur & bloed (2018-...)

vol. dl. 1
Uitgeleend
George R.R. Martin