De man op de dijk
Boek

De man op de dijk het grenzeloze verhaal van de grauwe kiekendief (2018)/ Elvira Werkman, illustraties Gaudia Landman ; fotografie Ben koks, Elvira Werkman, Gerard Sterk, Hans Hut, Harold van der Meer, Leen Smits, Mark Schuurman, Martijn de Jonge, Peter Harry Mulder, Rein Hofman, Studio Tropics, Theo van Kooten

Vogelbeschermers, onderzoekers, boeren en andere vrijwilligers trekken zich, onder auspicien van de Werkgroep Grauwe Kiekendief (opgestart door de Nederlander Ben Koks) het lot aan van de zeer zeldzame grauwe kiekendief. Een geschiedenis van vogels, natuur, landbouw en mensen.

Aanwezigheid

Recensie

Toen de Nederlandse vogelliefhebber Ben Koks in 1990 in Groningen het nest van een zeer zeldzame grauwe kiekendief ontdekte, kon hij nog niet bevroeden dat deze ontmoeting tot een leven gewijd aan het bestuderen en het beschermen van deze roofvogel zou leiden. In dit boek wordt het verhaal geschreven van het fascinerende leven van de 'grauwe kiek', zijn gevaarlijke seizoenmigratie, beschermingsmaatregelen en braakballen; van werkgroepen, overheid en boeren, dit alles verweven met de persoon Ben Koks. In prettig leesbare taal en geïllustreerd met kleurenfoto's wordt inzicht gegeven in het werk van de Werkgroep Grauwe Kiekendief en de mensen daaromheen. Uitgeschreven reizen van gezenderde vogels tonen hun zwerftochten, en dagboekfragmenten van de auteur en anderen laten je het veldwerk meebeleven. Ook onderzoek in binnen- en buitenland en de huidige toestand van landbouw en natuur krijgen de nodige aandacht. Vogelliefhebbers die meer willen weten van zowel levenswijze, als de bescherming die deze akkervogels behoeven, zullen dit boek met interesse lezen. Met literatuurlijst.

Specificaties

Nederlands | 9789050116732 | 315 pagina's

Titel De man op de dijk : het grenzeloze verhaal van de grauwe kiekendief
Auteur Elvira Werkman
Secundaire auteur Gaudia Landman ; Ben Koks ; Jeannette van Leeuwen
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Zeist] : KNNV Uitgeverij, 2018
Overige gegevens 315 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789050116732
PPN 418007470
Rubriekscode 598.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kiekendieven
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Kiekendieven