Het magische eiland Isola
Boek

Het magische eiland Isola ([2018])/ Matilda Woods, illustraties: Anuska Allepuz ; vertaling [uit het Engels]: Tim Gladdines & Melanie Pelzer

Timmerman Alberto leidt een rustig leventje. Dat wordt verstoord wanneer de mysterieuze Tito bescherming zoekt in zijn huis. Alberto helpt hem om zich verstoppen, maar voor wie eigenlijk? Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

In het eigenzinnige stadje Allora woont Alberto, een timmerman. Na de dood van zijn vrouw en kinderen heeft hij zich gespecialiseerd in het maken van grafkisten. Zo leidt hij een rustig en teruggetrokken leven, totdat een mysterieuze jongen (Tito) zijn leven binnendringt. Samen met een magische vogel verstopt de jongen zich bij Alberto in huis. Alberto is voor het eerst in jaren niet meer alleen, maar vraagt zich natuurlijk wel af waar de jongen zo bang voor is... De Australische Matilda Woods brengt met haar debuut een bijzonder stadje tot leven. Aan de hand van kleurrijke personages geeft ze vorm aan een lief verhaal. Helaas is dat verhaal soms wat langdradig en zou het op bepaalde momenten zeker gebaat zijn bij wat meer spanning. Daarnaast voelt het soms wat 'gemaakt': zo lijken sommige wendingen in het verhaal niet helemaal logisch te zijn, iets wat stoort tijdens het lezen. Gelukkig maakt Woods dat voor een deel goed door fijne humor toe te voegen. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463131117 | 216 pagina's

Titel Het magische eiland Isola
Auteur Matilda Woods
Secundaire auteur Anuska Allepuz ; Tim Gladdines
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Memphis Belle, [2018]
Overige gegevens 216 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: The boy, the bird and the coffinmaker. - Londen : Scholastic Children's Books, (c)2017
ISBN 9789463131117
PPN 419507396
Thematrefwoord Rouwproces ; Weeskinderen ; Familie
Taal Nederlands