CMC. Serie 2
DVD

CMC. Serie 2 ([2018])

Serie over gebeurtenissen in een ziekenhuis rondom directeur Cleo, de medische staf en de patiënten. Ook hun onderlinge relaties worden gevolgd, zowel binnen het ziekenhuis als in hun privéleven.

Recensie

Seizoen 2 van een dramaserie* van RTL4 over de gebeurtenissen in Centraal Medisch Centrum, een noodlijdend ziekenhuis. In seizoen 1 werd Cleo de Waard (Ricky Koole) aangenomen als directeur met de opdracht het ziekenhuis weer winstgevend te maken, maar het bleek dat het bestuur een dubbele agenda had. Na de cliffhanger aan het eind van het seizoen is het nu Cleo die een dubbelspel speelt. Intussen maakt ze zich zorgen om haar alcoholistische vader die spoorloos is en staat haar geheime relatie met neuroloog Luuk (Bram van der Heijden) onder druk. Naast de romances, intriges en privéleven van de dokters en verpleegkundigen komen medische thema's en ethische dilemma's aan de orde aan de hand van patiënten en hun ziektes, zoals depressie, Alzheimer en epilepsie. De serie wordt ondersteund door zeven gezondheidsfondsen waaronder de Nierstichting, Alzheimer Nederland, de Hartstichting en de Maag Lever Darm Stichting. In de andere rollen onder meer Hans Kesting, Renée Soutendijk en Victoria Koblenko. Lineke Nieber (NRC 1-9-'16) schreef over seizoen 1: 'Ziekenhuisdrama raakt nooit uit de mode. RTL komt met Centraal Medisch Centrum, een serie die niet veel aan het genre lijkt toe te voegen. Maar de cast is indrukwekkend.' Tien afleveringen.

Specificaties

Nederlands | 8711983969018

Titel CMC. Serie 2
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Will Koopman ; Ricky Koole ; Hans Kesting ; Victor Löw
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2018]
Overige gegevens 2 dvd-video's (10 × 40 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Ricky Koole, Hans Kesting, Victor Löw, Lieke van Lexmond. - Regisseurs onder anderen: Will Koopman. - Nederlands gesproken en ondertiteld - Videoversie van de televisieserie voor RTL4: Nederland : Talpa Fictie, 2017
ISBN 8711983969018
PPN 41985603X
Genre dokters-, verpleegsters- en ziekenroman
Taal Nederlands