Macbeth [Engels]
Boek

Macbeth [Engels] (2018)/ Jo Nesbo, translated from the Norwegian by Don Bartlett

In een Schots fabrieksstadje, geteisterd door drugsbendes en werkloosheid stijgt politieman Macbeth, op aandringen van zijn geliefde Lady en geholpen door een grote drugsbaas, gewetenloos tot grote hoogte.

Aanwezigheid

Recensie

De Noorse bestsellerauteur (1960) heeft in de Hogarth-reeks, waarin bekende auteurs Shakespeare navertellen, van het middeleeuwse koningsdrama een politieroman gemaakt. In een somber fabrieksstadje in Schotland, geteisterd door drugsbendes, werkloosheid en slecht weer, barst politieman en scherpschutter Macbeth met zijn arrestatieteam los als zijn jeugdvriend Duff een drugsvangst verpest. Met een overval op een motorbende gaan beide mannen moreel over de schreef, maar de roem van Macbeth stijgt zo dat hij op aandringen van zijn geliefde Lady, eigenaresse van een casino, verder wil klimmen in positie en macht. De corrupte maffiabaas helpt Macbeth aan de drugs en het moorden neemt snel toe. Af en toe een poëtisch moment weegt niet op tegen de gewelddadige sfeer en de verloedering. Hard-boiled, de beeldend beschreven locaties, context en karakters maken het geheel niet à la Shakespeare maar meer tot een spannende actiefilm. Pocketuitgave, duidelijke letter, ruime marge.

Specificaties

Engels | 9780099598077 | 611 pagina's

Titel Macbeth [Engels]
Auteur Jo Nesbø
Secundaire auteur Don Bartlett ; William Shakespeare
Type materiaal Boek
Uitgave London : Vintage, 2018
Overige gegevens 611 pagina's - 18 cm
Annotatie Oorspronkelijke Engelse uitgave: London : Hogarth Shakespeare, 2018. - (The Hogarth Shakespeare) - Vertaling van: Macbeth. - Oslo : Aschehoug, 2018
ISBN 9780099598077
PPN 419712801
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Drugshandel
Taal Engels