Tussen jou en mij
Boek

Tussen jou en mij (september 2018)/ Lisa Hall, vertaling [uit het Engels]: Erica Disco

Een op het oog ideaal stel in het Engelse Kent komt steeds meer in de greep van huiselijk geweld door de dominantie en jaloezie van een van de partners.

Aanwezigheid

Recensie

Charlie en Sal lijken samen met dochtertje Maggie van bijna vier een perfect gezinnetje te vormen. Charlie is een hardwerkende bedrijfsjurist, ze hebben een leuk huis in een mooie buurt in het Engelse Kent en sinds Maggie's geboorte is Sal, die leerkracht is, thuis bij Maggie. Maar wat de buitenwereld niet ziet, is dat Charlie zo dominant en jaloers is dat klappen en scheldpartijen volgen als Sal iets doet wat niet bevalt en dat Sal wordt geterroriseerd omdat alles wat fout of anders loopt Sals schuld is, waarna straf volgt. De te meegaande Sal komt toch langzaam in verzet en solliciteert naar werk. Als ze toevallig ontdekt dat Charlie vreemdging, is de maat vol, wat leidt naar een climax. De Engelse auteur debuteert met deze goed vertaalde psychologische thriller over huiselijk geweld en schreef daarna een tweede roman en verhalenbundel. Dit beklemmende verhaal is psychologisch heel sterk opgebouwd en maakt voelbaar hoe de te toegevende Sal zelf meewerkt aan de steeds bedreigender situatie. De heel verrassende rolomkering aan het slot benadrukt raak dat in alle relaties geweld kan voorkomen. Het verhaal wordt afwisselend door Sal en Charlie verteld.

Specificaties

Nederlands | 9789034739124 | 317 pagina's

Titel Tussen jou en mij
Auteur Lisa Hall
Secundaire auteur Erica Disco
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Toronto : Harlequin®, september 2018
Overige gegevens 317 pagina's - 18 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met HarperCollins Publishers LLC - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : HarperCollins, 2017 - Vertaling van: Between you and me. - New York : HarperCollins Publishers LLC, (c)2016
ISBN 9789034739124
PPN 419604650
Genre thriller - psychologische roman
Taal Nederlands

Relaties/Serie

IBS bestseller
Boek

IBS bestseller (2016-...)

vol. 148
Uitgeleend