Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Vier bekentenissen
Boek

Vier bekentenissen ([2018])/ Willem Jan Otten

Bundeling van vier korte psychologische romans van de auteur (1951), waarin de dood, de beperkingen van de mens en verantwoording afleggen voor je daden de rode draad vormen.

Aanwezigheid

Recensie

Bundeling van vier korte psychologische romans van de auteur (1951), waarin de dood, de beperkingen van de mens en verantwoording afleggen voor je daden de rode draad vormen. In 'Een man van horen zeggen' (1984) reconstrueert een tien jaar dode musicus zijn leven en na-leven, waarin de nadruk valt op de scheiding van zijn vrouw en de effecten daarvan op alle partijen. 'De wijde blik' (1992) gaat over het huwelijk van een man en een blinde vrouw, waarin kijken en bekeken worden een grote, erotische rol spelen. De lustgevoelens van blinden staan centraal. In 'Ons mankeert niets' (1994) legt een jonge huisarts verantwoording af voor zijn gedragingen tijdens het etmaal voorafgaand aan de zelfgekozen dood van zijn imponerende voorganger. Hierin gaat het vooral om een gewetensonderzoek. 'Specht en zoon' (2004) tot slot gaat over een portretschilder die de opdracht krijgt een portret te maken van de dode adoptiefzoon van een zakenman. Dit verhaal gaat over het scheppingsproces: het scheppen van kunst, het ontstaan van nieuw leven (zwangerschap), de onmogelijkheid voor de mens het dode tot leven te wekken. Maar ook andere bekende Otten-thema's spelen een rol: erotiek, trouw, verraad, schuld, de fascinatie voor beelden, kijken en gezien worden. Bekroond met de Libris literatuurprijs 2005.

Specificaties

Nederlands | 9789028280878 | 504 pagina's

Titel Vier bekentenissen
Uniforme titel Eenman van horen zeggen Dewijde blik Onsmankeert niets Specht en zoon
Auteur Willem Jan Otten
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Van Oorschot, [2018]
Overige gegevens 504 pagina's - 22 cm
Annotatie Bevat: Een man van horen zeggen. - Oorspronkelijke uitgave: Querido : Amsterdam, 1984. De wijde blik. - Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : Uitgeverij Van Oorschot, 1992. Ons mankeert niets. - Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : Uitgeverij Van Oorschot, 1994. Specht en zoon. - Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : Uitgeverij Van Oorschot, 2004
ISBN 9789028280878
PPN 416812716
Genre psychologische roman
Taal Nederlands