Licht op mijn huid
Grote Letter Boek

Licht op mijn huid ([2018])/ Rita Spijker

Na de dood van haar vader neemt een jonge vrouw haar intrek op de afgelegen boerenhoeve waar ze is opgegroeid. Om de belofte aan haar vader na te komen gaat ze op zoek naar een man.

Aanwezigheid

Recensie

Derde roman van Rita Spijker (1957). Als haar vader sterft, neemt Monica haar intrek op de afgelegen boerenhoeve waar ze is opgegroeid. Ze heeft haar vader op zijn sterfbed een belofte gedaan en wil die uitvoeren. Al snel komt neef Henk op het erf wonen, hij ontmaagdt haar en helpt met het opknappen van de boerderij. Als regisseur Ties op de hoeve verschijnt, wordt haar bedaarde leven, dat gedomineerd wordt door een zwijgzame calvinistische sfeer, doorbroken. Hij schrijft een toneelstuk over de geheimen in haar familie. Moon gaat met beide mannen naar bed, want ze wil graag een kind. Intussen neemt ook lichtman Chalid zijn intrek op de hoeve. Als Moon na een val in de dakgoot wordt gered door haar oom Arie, ontdekt ze wie haar echte vader is. Ze besluit haar eigen gang te gaan en de belofte aan haar vader te laten varen. Vlot geschreven en makkelijk leesbare psychologische (streek)roman met veel aandacht voor de seizoenen, de natuur en het leven op het platteland. Voor een groot vrouwelijk publiek.

Specificaties

Nederlands | 9789036434218 | 384 pagina's

Titel Licht op mijn huid
Auteur Rita Spijker
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Deventer : Grote Letter Bibliotheek, [2018]
Overige gegevens 384 pagina's - 23 cm
Annotatie Eerder verschenen in grote letter: Deventer : Uitgeverij Oorsprong, (c)2013 - Met grote letters gedrukt - Oorspronkelijke titel: Hemelkind. - Naarden : Strengholt United Media, 2009
ISBN 9789036434218
PPN 419832866
Genre psychologische roman
Taal Nederlands