Operatie ijzeren gordijn
Boek

Operatie ijzeren gordijn ([2018])/ tekeningen Jean-Michel Arroyo, scenario Frédéric Marniquet & Frédéric Zumbiehl ; inkleuring Ketty Formaggio ; vertaling: BOOM!

Recensie

Historisch stripverhaal. Eerste deel van een tweeluik. 1961. Buck, Sonny en Tumbler krijgen de opdracht om naar Duitsland te gaan en te patrouilleren langs de grenzen van het IJzeren Gordijn, omdat de Sovjets daar aan het provoceren zijn met hun MiG's. Belangrijker dan deze speldenprikken is het geheime project van de Sovjets om een speciaal vliegtuig te ontwikkelen dat geschikt is om boven het bereik van de radar te vliegen en een kernbom te vervoeren. Het machtsevenwicht tussen Oost en West raakt op deze manier in gevaar. Een Russische geleerde die overloopt naar het Westen, zou hier een keer in kunnen brengen, maar hoe betrouwbaar is hij? En dan belandt Sony tot overmaat van ramp met zijn vliegtuig achter het IJzeren Gordijn. De sfeer van de Koude Oorlog wordt in dit stripverhaal goed opgeroepen, ook al is de tekenaar wat slordig als het om historische details gaat. In realistische stijl getekend en ingekleurd stripverhaal. Veel tekst. Spannend verhaal. Bevat geweldsscènes. Wordt vervolgd. Kennis van de oorspronkelijke stripreeks 'Buck Danny' wordt verondersteld; dit deel afzonderlijk leesbaar naast het vorige, 'Duivelseiland' (2017)*.

Specificaties

Nederlands | 9789031436361 | 47 pagina's

Titel Operatie ijzeren gordijn
Auteur Jean-Michel Arroyo
Instelling /BOOM!, Wingene
Secundaire auteur Frédéric Marniquet ; Frédéric Zumbiehl ; Ketty Formaggio ; Georges Troisfontaines
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Marcinelle : Dupuis, [2018]
Overige gegevens 47 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans - De reeks Buck Danny werd bedacht door Georges Troisfontaines, Victor Hubinon en Jean-Michel Charlier
ISBN 9789031436361
PPN 419821627
Genre stripverhaal - avonturenroman
Taal Nederlands