Kikkervisjes in de soep
Boek

Kikkervisjes in de soep vrolijke voorleesverhalen over Ella en Joep ([2018])/ Willemijn de Weerd, illustraties Marijke ten Cate

Buurkinderen Ella en Joep beleven allerlei avonturen, zoals bloembollen planten, modderkastelen bouwen en konijntjes die worden geboren. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Veertig voorleesverhalen zijn gebundeld in dit boek, verdeeld over de herfst, winter, lente en zomer. Hoofdpersonen zijn de buurkinderen Ella uit groep twee en Joep uit groep drie, die voorin kort worden voorgesteld. Ze maken alledaagse en minder alledaagse dingen mee. Joep wordt heel boos als hij een potje memory verliest, en Ella schiet balletjes in haar oren omdat ze haar vaders gitaarspel zat is. Oei, ze kunnen er niet meer uit! De Weerd schept een veilige wereld en weet van gewone kinderbelevenissen iets bijzonders te maken, gewoonweg door ze te zien. Dat zorgt voor herkenning bij kleuters en zes á zevenjarigen. Ze maakt veel gebruik van dialogen en de verhalen lezen prettig voor. Illustrator Marijke ten Cate, bekend van de Prentenbijbel*, heeft het boek rijk geïllustreerd met expressieve zwart-witillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085433910 | 160 pagina's

Titel Kikkervisjes in de soep : vrolijke voorleesverhalen over Ella en Joep
Auteur Willemijn de Weerd
Secundaire auteur Marijke ten Cate
Type materiaal Boek
Uitgave Heerenveen : Columbus, [2018]
Overige gegevens 160 pagina's - zwart-wit illustraties - 25 cm
ISBN 9789085433910
PPN 418876657
Genre verhalenbundel - protestants milieu
Thematrefwoord Vriendschap
Taal Nederlands