Een lange reis naar Betlehem
Boek

Een lange reis naar Betlehem ([2018])/ tekst Sabine Zett, illustraties Susanne Göhlich ; vertaling [uit het Duits] Charlotte Kremer-Elzinga

De engel Gabrïel vertelt Maria dat ze een kindje zal krijgen, een kind dat vrede brengt. Hij zal Jezus heten. Prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Lang geleden kreeg Maria een bijzondere boodschap: ze zou een baby krijgen, wat een wonder! Zijn naam zou Jezus zijn, en Hij zou overal vrede brengen. Jozef en Maria waren verwonderd. Ze reisden af naar het stadje Bethlehem, en daar werd de baby geboren. Herders uit Bethlehem kwamen op kraambezoek, net zoals een paar wijze mannen uit een ver land. Wat een speciale baby! Het aloude kerstverhaal komt opnieuw tot leven in dit prentenboek. Het laat zien dat deze geboorte zó speciaal is, dat het tweeduizend jaar later nog steeds verteld wordt. In dit royale prentenboek (bijna A4-formaat) wordt het verhaal in begrijpelijke taal in de tegenwoordige tijd verteld. De tekst is afgedrukt in een rustig deel van de paginagrote illustraties. De kleurrijke illustraties over dubbele pagina's zijn bijzonder innemend: ze stralen een zachte vriendelijkheid uit, en peuters en kleuters zullen niet uitgekeken raken. Ze zijn goed afgestemd op de leefwereld van jonge kinderen en voorzien van leuke details. Ze geven de sfeer van het verhaal heel treffend weer en maken het bekende verhaal tot een heerlijk voorleesboek, dat erom vraagt om steeds opnieuw gelezen te worden. Voor kinderen met een christelijke achtergrond van ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789057885112

Titel Een lange reis naar Betlehem
Auteur Sabine Zett
Secundaire auteur Susanne Göhlich ; Charlotte Kremer-Elzinga
Type materiaal Boek
Uitgave Amersfoort : Kwintessens, [2018]
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Die Weihnachtsgeschichte. - Freiburg im Breisgau : Herder Verlag GmbH, ©2017
ISBN 9789057885112
PPN 41692672X
Rubriekscode 227.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kerstverhalen
PIM Rubriek Feesten
PIM Trefwoord Kerstverhalen