Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Dinosauriërs
Boek

Dinosauriërs ([2018])/ illustraties door Chris Wormell, auteur: Lily Murray ; redactie Tasha Percy in samenwerking met Dr Jonathan Tennant ; vertaling [uit het Engels] Anja De Lombaert

Maak kennis met diverse soorten dinosauriers, van kleine gevederde roofdieren tot enorme planeneters. Met paginagrote houtgravures in natuurlijke kleuren. Vanaf ca. 11 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Groot formaat boek (38 cm) waarin diverse soorten dinosauriërs worden geïntroduceerd, die miljoenen jaren geleden over de aarde zwierven. In zeven hoofdstukken wordt, als in een groot museum met zeven afdelingen, een collectie getoond, van kleine gevederde roofdieren tot zeer grote planteneters. Elke dubbele pagina geeft een inleiding bij een prehistorische soort, waarin wordt verteld wat de kenmerken zijn, wanneer en waar ze leefden, wat ze aten, hoe ze bewogen, hoe ze vochten, en wat de oorzaak van hun uitsterven was. Een legenda bij de grote houtgravures in natuurkleuren geeft informatie bij de dieren die worden getoond, steeds beginnend met de grootte en het gewicht van de dino. De juistheid hiervan is soms twijfelachtig (een beest van een meter groot weegt twee kilo?). De auteur schreef de tekst met adviezen van een paleontoloog. De tekst geeft weinig verdieping en de terminologie is moeilijk. Met register, en verwijzing naar enkele musea in Nederland en België en Nederlandstalige websites. Indrukwekkende illustraties, maar qua informatie voegt dit boek weinig toe aan de grote hoeveelheid al bestaande boeken over het onderwerp. Vanaf ca. 11 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401452533 | 95 pagina's

Titel Dinosauriërs
Auteur Christopher Wormell
Secundaire auteur Lily Murray ; Tasha Percy ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2018]
Overige gegevens 95 pagina's - gekleurde illustraties - 38 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Dinosaurium. - The Templar Company Limited, (c)2017
ISBN 9789401452533
PPN 418667896
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen