De diabetes van Daan
Boek

De diabetes van Daan als je elke dag moet opletten ([2018])/ tekst van Christine Kliphuis, met illustraties van Helen van Vliet

Daan heeft diabetes. Hij is altijd moe, wil niet spelen en heeft steeds dorst. Er wordt o.a. beschreven wat het betekent om diabetes te hebben en hoe je ermee om kunt gaan. Met zwart-wittekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit deel in de serie 'De ziekenboeg extra'* gaat over diabetes type I bij kinderen. In Nederland hebben ongeveer 6.000 kinderen onder de 18 jaar diabetes en daar komen er jaarlijks zo'n 500 kinderen bij. Er is een toename van deze ziekte, maar de oorzaak hiervan is nog niet duidelijk. Het boekje beschrijft het verhaal van Daan bij wie diabetes wordt ontdekt. Samen met zijn ouders luistert de lezer mee naar de uitleg van de dokter, beleven we de bezoeken aan de diabetesverpleegkundige en de diëtiste mee en gaat Daan weer naar school met glucosemeter, insulinepen en zijn dagboekje. Het verhaal van Daan is zeer geschikt om voor te lezen aan jonge kinderen; iets oudere kinderen kunnen het zelf lezen. Illustraties in zwart-wit maken er een echt verhaal van. Achterin staan enkele bladzijden met praktische (geactualiseerde) informatie voor ouders of verzorgers, evenals een verwijzing naar de Diabetes Vereniging Nederland. Geschikt om te lezen met een kind bij wie net diabetes is ontdekt, zijn broertjes, zusjes of andere bekenden en op school in een klas waar een kind met diabetes zit. Deze (geactualiseerde her)uitgave kan worden voorgelezen aan kinderen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051162653 | 64 pagina's

Titel De diabetes van Daan : als je elke dag moet opletten
Auteur Christine Kliphuis
Secundaire auteur Helen van Vliet
Type materiaal Boek
Editie 2e herziene druk;
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2018]
Overige gegevens 64 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie 1e druk: Amsterdam : Sjaloom, 2003. - (De ziekenboeg $ Extra ; dl. 3)
ISBN 9789051162653
PPN 418959021
Rubriekscode 605.16
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Diabetes
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Diabetes

Relaties/Serie

De ziekenboeg extra
Boek

De ziekenboeg extra (2000-...)

vol.
Uitgeleend