De ADHD van André
Boek

De ADHD van André als het te druk is in je hoofd ([2018])/ Tekst van Christine Kliphuis, met illustraties van Helen van Vliet

André is altijd erg druk. Als de dokter zegt dat hij ADHD heeft, leert hij hoe hij daar het beste mee om kan gaan. Met zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

André is altijd erg druk: hij stoot zijn melk om, hij probeert steeds de eerste in de klas te zijn, hij blijft maar trommelen met zijn handen en hij zit aan zijn broers spullen. Ook al bedoelt hij het goed (vanuit zijn eigen beleving), zijn omgeving is er vaak niet blij mee! Zijn moeder neemt hem, op aanraden van de juf, mee naar een dokter die hem onderzoekt. Het blijkt dat André ADHD heeft en samen zoeken ze naar manieren om hier zo goed mogelijk mee om te gaan. In begrijpelijke taal wordt in deze kleine, stevige uitgave duidelijk wat ADHD is, wat het betekent voor een kind en zijn omgeving, hoe ingrijpend dat dit is en hoe je er mogelijk mee om kunt gaan (medicijnen, opvoedingsondersteuning). Zonder ergens betuttelend of meelijwekkend te worden, wordt niet alleen uitleg over ADHD gegeven, maar vooral het verhaal van André verteld. De zwierige zwart-witprenten doen wat ouderwets aan, maar ondersteunen de tekst goed. Deel uit de serie 'Ziekenboeg extra'* (serie waarin chronische ziekten in verhaalvorm worden uitgelegd) met achterin uitgebreide (geactualiseerde) informatie voor ouders/verzorgers. Uitgave om een moeilijk onderwerp bespreekbaar te maken en het kan een bron van herkenning zijn. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051162646 | 61 pagina's

Titel De ADHD van André : als het te druk is in je hoofd
Auteur Christine Kliphuis
Secundaire auteur Helen van Vliet
Type materiaal Boek
Editie 2e herziene druk;
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2018]
Overige gegevens 61 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie 1e druk: Amsterdam : Sjaloom, (c)2007
ISBN 9789051162646
PPN 417455364
Rubriekscode 606.17
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen ADHD
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord ADHD

Relaties/Serie

De ziekenboeg extra
Boek

De ziekenboeg extra (2000-...)

vol.
Uitgeleend