Als Jan het kan...
Boek

Als Jan het kan... gezond en slank voor gewone mannen ([2018])/ Jan Heemskerk, illustraties: Paul Faassen ; recepten: Wendy Walrabenstein

De ervaringen van de auteur tijdens het proces waarin hij zijn slechte gewoontes aflegt teneinde gezond en slank door het leven te gaan.

Aanwezigheid

Recensie

Een gids voor mannen die zonder al te veel inspanning hun oude lichaam weer terug willen krijgen. Een beschrijving van een project 'van rabiate vleeseter tot tevreden flexitarier' om tot een gezonde nieuwe levensstijl te komen. Zonder veel gedoe minder eten, en minder eten went, blijkt. Hoe het lukt om stug vol te houden om elke dag voldoende te bewegen. Hoe anderen je met nieuwe ogen bekijken en anders behandelen. De auteur (1962) is schrijver, columnist en voormalig hoofdredacteur van verschillende maandbladen. Hoe word je en blijf je aantrekkelijk voor het andere geslacht? Door onder meer naast een uitgebalanceerd dieet en lichamelijke oefeningen te stoppen met het drinken van alcoholhoudende drank. Een kwestie van willen en volhouden. De persoonlijke kijk en beweegredenen om de nieuwe levensstijl te blijven volhouden, maken het boek goed leesbaar. De doelgroep: alle mannen die hun eigen lijf weer terug willen zonder veel gedoe. Naast de positieve effecten van de gezonde levensstijl komen ook de minder leuke kanten aan bod, zoals de gedragsveranderingen en de twijfels.

Specificaties

Nederlands | 9789000362196 | 160 pagina's

Titel Als Jan het kan... : gezond en slank voor gewone mannen
Auteur Jan Heemskerk
Secundaire auteur Paul Faassen ; Wendy Walrabenstein
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Houten] : Spectrum, [2018]
Overige gegevens 160 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789000362196
PPN 418242194
Rubriekscode 615
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gezondheidsgidsen; Mannen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Gezondheidsgidsen