Bijbels dagboek voor tieners
Boek

Bijbels dagboek voor tieners helder - informatief - concreet ([2018])/ Tera Voorwinden en Jenneke Wolvers (red.), Anja Adams, Maureen Altorf, Jentske de Vries, Mettie de Braal, Gert van den Brink, Femmeke van den Berg, Mariska Dijkstra, Rutger Mauritz, Hanneke Schaap, Tilly Sonneveld, Nico van der Voet, Willemijn de Weerd, Gijsbert Wolvers

Overzichtelijk Bijbels dagboek voor één jaar, met week- en dagthema's met Bijbelse en alledaagse onderwerpen. Voor (protestants-)christelijke tieners met (en ook zonder) autisme. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Speciaal voor (protestants-)christelijke tieners met autisme geschreven bijbels dagboek voor 52 weken en wekelijks 5 dagen. Elke week heeft eigen thema, zoals 'Wie is God?' en 'Bestaat de duivel?' Ook elke dag heeft een eigen thema, zoals 'De Almachtige God' en 'Beschermt geloven mij?'. Een dag beslaat één pagina in het boek en bestaat uit de volgende vaste onderdelen: 1. Een Bijbelgedeelte, 2. De daaruit te behandelen korte Bijbeltekst, 3. Een uitleg hiervan en de nodige informatie hierover onder de vraag 'Wat staat er?', 4. Een korte verklaring onder de vraag 'Wat betekent het?', 5. Een korte verklaring onder de vraag 'Wat betekent het voor jou?', 6. Een (groot gedrukte) kernzin - altijd een geloofswaarheid - om te onthouden en/of over na te denken, 7. Een voorbeeldgebed en 8. Soms ook een link naar wat goed aansluit bij het dagthema, bv. een filmpje of een lied. Vijftien schrijvers werkten mee aan deze uitgave en schreven ieder een tekst voor meerdere weken. In het voorwoord wordt het doel en de gebruiksaanwijzing van dit boek op een heldere wijze uitgelegd. Een met aandacht en zorg samengestelde uitgave, die uitnodigend en aansprekend is en altijd heen wijzend naar (het geloof in) God. Vanaf ca. 12 t/m 18 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085434016 | 271 pagina's

Titel Bijbels dagboek voor tieners : helder - informatief - concreet
Secundaire auteur Tera Voorwinden ; Anja Adams
Type materiaal Boek
Uitgave Heerenveen : Columbus, [2018]
Overige gegevens 271 pagina's - 23 cm
Annotatie Op omslag: Speciaal voor tieners met autisme
ISBN 9789085434016
PPN 418876568
Rubriekscode 255.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bijbel; Dagboeken; Autistische jongeren
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbel