The duchess
DVD

The duchess ([2019])/ directed by Saul Dibb

In 1774 wordt de zeventienjarige Georgiana Spencer uitgehuwelijkt aan William Cavendish, hertog van Devonshire, een van de machtigste mannen van Engeland. Hij wil dat ze voor hem een opvolger baart, maar is verder meer geïnteresseerd in zijn honden. Georgiana stort zich in het sociale leven van de Engelse upper-class.

Recensie

Brits kostuumdrama uit 2008 van Saul Dibb, met Keira Knightley, Ralph Fiennes en Charlotte Rampling, gebaseerd op het boek van Amanda Foreman. In 1774 wordt de zeventienjarige Georgiana Spencer uitgehuwelijkt aan William Cavendish, hertog van Devonshire, een van de machtigste mannen van Engeland. Hij wil dat ze voor hem een opvolger baart, maar is verder meer geïnteresseerd in zijn honden. Georgiana stort zich in het sociale leven van de Engelse upper-class. Jan Pieter Ekker (Volkskrant 19-3-'09): '(...) een fijn, zij het wat lang kostuumdrama (ruisende rokken, torenhoge pruiken, enorme hoeden) over vrijheid, vriendschap en overspel, uiterlijke schijn en de grenzeloosheid van een moederhart.' Rianne van der Molen (Algemeen Dagblad 18-3-'09): 'Hoewel de ingrediënten deels zorgen voor een gevoelig liefdesdrama, is The Duchess meer dan dat. Intelligente dialogen, verrassende ontwikkelingen en een minimum aan sentimenten houden de spanning erin. De prachtige kostuums maken de 18de-eeuwse sferen helemaal af. Maar de grootste lof is voor de hoofdrolspelers.' Winnaar van een Oscar en een Bafta Award voor de kostuums, en vele nominaties voor Ralph Fiennes.

Specificaties

Engels | 5051083132473

Titel The duchess
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Saul Dibb ; Keira Knightley ; Ralph Fiennes ; Charlotte Rampling ; Amanda Foreman
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cinéart, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (105 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Keira Knightley, Ralph Fiennes, Charlotte Rampling, Haley Atwell. - Engels en Frans gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld - Gebaseerd op de biografie van Amanda Foreman - Videoversie van de film: Groot-Brittannië : QWERTY-Films, 2008. - Oorspronkelijke dvd-uitgave: 2009
ISBN 5051083132473
PPN 42110659X
Genre historische roman - biografie
Thematrefwoord Adel ; Groot-Brittannië; 18e eeuw
Taal Engels

Relaties/Serie

De collectie
Boek

De collectie = La collection (2009-..)

vol.
Uitgeleend