Fahrenheit 451
DVD

Fahrenheit 451 ([2018])/ directed by Ramin Bahrani

In de toekomst probeert een totalitaire regering met de inzet van een paramilitaire brandweer alle boeken te vernietigen en boekenbezitters te vervolgen om zo de geschiedenis te wissen.

Recensie

Sciencefictiondrama van Ramin Bahrani (99 homes; Goodbye Solo) naar de klassieker uit 1953 van Ray Bradbury. In de nabije toekomst, na een burgeroorlog, zijn in de VS alle boeken verboden, behalve aangepaste, ingekorte versies en wordt alle informatie beheerst door de regering en verspreid via schermen. Brandweerman Guy Montag (Michael B. Jordan) maakt deel uit van een paramilitaire organisatie die alle boeken verbrandt die mensen nog verstopt houden. Wanneer hij in contact komt met het tienermeisje Clarisse (Sofia Boutella), die hem vertelt over de waarde van boeken, begint hij te twijfelen aan zijn opdracht. Zo komt hij in conflict met zijn baas en mentor, Captain Beatty (Michael Shannon) en moet vrezen voor zijn leven. André Waardenburg (NRC 18-6-'18) schrijft dat de film doet denken aan de tv-serie Black Mirror: 'Fahrenheit 451 kan bogen op een goede rolbezetting en (letterlijk) visueel vuurwerk maar overtuigt niet helemaal. Dat heeft met de wat gemakzuchtige kritiek op moderne media te maken ("we hebben dit onszelf aangedaan") en de iets te veel in het oog springende parallel met het Trump-tijdperk van alternatieve feiten en verdachte expertise. Ook is Bahrani's bewerking niet optimaal. (...)' Genomineerd voor vijf Prime Time Emmy's.

Specificaties

Engels | 5051888236932

Titel Fahrenheit 451
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Ramin Bahrani ; Michael B. Jordan ; Michael Shannon ; Ray Bradbury
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Warner Home Entertainment, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (96 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Michael B. Jordan, Michael Shannon, Sofia Boutella. - Engels gesproken, nagesynchroniseerd in 3 talen, ondertiteld in 5 talen waaronder Nederlands - Gebaseerd op een boek van Ray Bradbury - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Noruz Films, (c)2018 - Bevat eveneens: Behind the fire
ISBN 5051888236932
PPN 420726764
Genre science-fiction
Taal Engels