Kramer vs Kramer
DVD

Kramer vs Kramer ([2018])/ directed by Robert Benton

Een zakenman die door zijn echtgenote is verlaten, slaagt er in om een ideale vader voor zijn zesjarig zoontje te worden. Anderhalf jaar later komt de moeder terug en eist haar kind op.

Recensie

Amerikaans drama uit 1979 met in de hoofdrollen Dustin Hoffman en Meryl Streep. De ambitieuze New Yorkse zakenman Ted Kramer is onaangenaam verrast als zijn vrouw Joanna hem meedeelt dat ze hem gaat verlaten om haar eigen identiteit te zoeken. Hun zesjarige zoontje Billy laat ze bij hem achter. In de loop van de tijd wordt de relatie tussen Ted en zijn zoon steeds hechter, maar na anderhalf jaar komt Joanna terug en eist haar kind op. Er volgt een pijnlijke rechtszaak over de voogdij. VPRO Cinema (vpro.nl): 'Wat heel makkelijk een smartlap had kunnen worden werd in de handen van regisseur Benton (Places in the Heart, co-scenarist van Bonny and Clyde) een intrigerend melodrama.'(...)' De film kreeg negen Oscarnominaties en won in vijf belangrijke categorieën: Beste film, Beste regisseur, Beste acteur (Hoffman), Beste vrouwelijke bijrol (Streep) en Beste scenariobewerking.

Specificaties

Engels | 8712609635935

Titel Kramer vs Kramer
Uniforme titel Kramer versus Kramer
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Robert Benton ; Dustin Hoffman ; Meryl Streep ; Avery Corman
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Sony Pictures Home Entertainment, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (100 min.) - kleur, geluid - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Dustin Hoffman, Meryl Streep, Justin Henry. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op een boek van Avery Corman - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Columbia Pictures, 1979. - Oorspronkelijke dvd-uitgave: 2001 - Alternatieve titel: Kramer versus Kramer
ISBN 8712609635935
PPN 420690921
Genre familieroman
Thematrefwoord Echtscheiding ; Eenoudergezin ; Vader-zoon relatie
Taal Engels