Figlia mia
DVD

Figlia mia ([2018])/ un film di Laura Bispuri

De tienjarige verlegen Vittoria heeft een sterke band met haar liefhebbende en zorgzame moeder Tina, maar voelt zich ook aangetrokken tot de losbandige en drankzuchtige Angelica.

Recensie

Drama van Laura Bisputi met in de hoofdrollen Valerio Golino (Human capital) en Alba Rohrwacher, die ook de hoofdrol had in Bisputi's eerste film 'Sworn virgin'. Het verhaal speelt in een vissersdorpje op Sardinië. De tienjarige verlegen Vittoria heeft een sterke band met haar liefhebbende en zorgzame moeder Tina. Ze voelt zich echter aangetrokken tot de losbandige en drankzuchtige Angelica, die haar biologische moeder blijkt te zijn. Tussen de twee moeders ontstaat een strijd om de liefde van het meisje. Intussen wordt Vittoria zelfverzekerder en zelfstandiger. De recensenten geven 2 1/2 - 4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) een stroeve vrouwelijke drie-eenheid die wat opzichtig is opgetrokken rond de heilige Madonna, met wat al te letterlijk gekozen metaforen en dialogen.' Kevin Toma (Volkskrant 22-8-'18): '(...) Zo zoekt Vittoria dus niet alleen haar weg tussen twee moeders, maar ook tussen twee moedertypes. Rohrwacher en Golino zijn voortreffelijk in die (soms iets te) contrasterende moederrollen, maar het is vooral de metamorfose van Vittoria die indruk maakt. (...)' Genomineerd voor de Gouden beer in Berlijn.

Specificaties

Italiaans | 8717249484486

Titel Figlia mia
Uniforme titel Daughter of mine
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Laura Bispuri ; Valeria Golino ; Alba Rohrwacher
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cinemien, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (97 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Valeria Golino, Alba Rohrwacher. - Italiaans gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld - Videoversie van de film: Italie : Vivo Film, 2018 - Internationale titel: Daughter of mine
ISBN 8717249484486
PPN 420767843
Thematrefwoord Moeder-dochter relatie
Taal Italiaans