Leven met hooggevoeligheid
Boek

Leven met hooggevoeligheid tips voor de empathische persoonlijkheid ([2018])/ Judith Orloff, vertaald vanuit het Engels door Ananto Dirksen

Recensie

De Amerikaanse psychiater dr. Judith Orloff, zelf empaat, gespecialiseerd in het behandelen van empaten, streeft er naar de traditionele geneeskunde te synthetiseren met geavanceerde kennis omtrent onderwerpen als intuïtie, energie en spiritualiteit. Ze heeft nu een 'overlevingsgids' gepubliceerd met vele oefeningen, bijvoorbeeld om bij intieme relaties te navigeren zonder zichzelf overweldigd te voelen. Deze gids is ook een leidraad voor ouders bij het opvoeden van empathische kinderen. Ter sprake komen onderwerpen als: wat is het verschil tussen empathie hebben en empathisch zijn? Een praktische gids van onschatbare waarde voor het ontwaken van de gave van empathie en het verdiepen van iemands spirituele verbinding met anderen. Er is een dringende behoefte aan zo'n gids vanwege de centrale vraag hoe men in deze chaotische wereld overeind kan blijven zonder empathie en compassie te verliezen. Deze gids biedt iedereen en hulpverleners in het bijzonder een grote dienst. Met literatuurlijst en eindnoten per hoofdstuk. Geen register of illustraties.

Specificaties

Nederlands | 9789491411946 | 253 pagina's

Titel Leven met hooggevoeligheid : tips voor de empathische persoonlijkheid
Auteur Judith Orloff
Secundaire auteur Ananto Dirksen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Samsara, [2018]
Overige gegevens 253 pagina's - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Empath's survival guide : life strategies for sensitive people. - Sounds True Inc.
ISBN 9789491411946
PPN 417628323
Rubriekscode 415.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sensitiviteit
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Sensitiviteit