De nacht
Boek

De nacht ([2018])/ Nathalie Choux

Welk dier is 's nachts wakker? En wat kunnen we 's nachts zien in de lucht en wat doen we voor het slapengaan dicht? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties en schuifelementen. Vanaf ca. 1 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vierkant hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken met de nacht als thema. In vier spreads komen maan en sterren, nachtdieren, lichtbronnen en slapengaan aan de orde. De laatste spread toont losse afbeeldingen uit het boekje met de vraagt wat er licht geeft en wat niet. Ook op de eerste vier spreads wordt de lezer uitgedaagd mee te denken en te doen. Op iedere rechterpagina staat tegen een paginavullende afbeelding een vraag in dikke zwarte schrijfletters, bijvoorbeeld 'Wie is 's nachts wakker?'. De uil daaronder wordt op de linkerpagina nog aangevuld met drie losse afbeeldingen van nachtdieren. Bijzonder aan dit boek zijn de schuifjes, waardoor de maan groeit, een ster valt, de ogen van de uil rollen, de straatlantaarn gaat branden en de gordijnen dichtgeschoven kunnen worden. In de tekeningen in sfeervolle kleuren, zijn de kleurvlakken helder afgebakend en voorzien van enkele kleine detaillijnen. Het boekje heeft een vrolijke en tegelijk rustige uitstraling en is ondanks de beweegbare elementen erg stevig. Deel uit de serie 'Mijn schuifboekje'*. Vanaf ca. 1 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044833706

Titel De nacht
Auteur Nathalie Choux
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2018]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Illustraties: Nathalie Choux - Vertaling van: Mon imagier de la nuit. - Parijs : Éditions Nathan, (c)2012
ISBN 9789044833706
PPN 419532811
Genre Boekstart
Thematrefwoord Slapen ; Nacht ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Mijn schuifboekje
Boek

Mijn schuifboekje (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Nathalie Choux