A separation
DVD

A separation ([2018])/ directed by Asghar Farhadi

Als Naders vrouw weggelopen is besluit hij een vrouw in te huren om voor zijn demente vader te zorgen. Dit laatste zorgt voor grote problemen.

Aanwezigheid

Recensie

Iraans drama uit 2011 van Asghar Farhadi (The salesman; Le passé). Simin (Leila Hatami) wil met haar man Nader en hun elfjarige dochter Iran verlaten, omdat ze het kind een beter leven wil geven. Nader wil echter niet zijn demente vader aan zijn lot overlaten en besluit dat het gezin in Iran moet blijven. Zijn vrouw vertrekt daarop naar haar moeder en vraagt de scheiding aan. Nader kan moeilijk met deze situatie omgaan en huurt een jonge vrouw in om op zijn vader te passen. Zijn nieuwe hulp is echter zwanger en werkt zonder de toestemming van haar man. Zo komt Nader terecht in een web van leugens, manipulatie en confrontatie. Belinda van de Graaf (Trouw 11-8-'11) schrijft: '(...) een verbluffende filmervaring, een mengeling van Shakespeare-tragedie en Hitchcockthriller die je alle hoeken van hedendaags Teheran laat zien, en kennis laat maken met mensen die er ook maar het beste van proberen te maken (...)'. Peter de Bruijn (NRC 10-8-'11): '(...) zowel episch als intiem, soms tergend traag (...) dan weer nagelbijtend spannend (...).' Winnaar van de Gouden Beer in Berlijn en van de Golden Globe, de Oscar en de César voor Beste buitenlandse film.

Specificaties

Perzisch | 5051083132435

Titel A separation
Uniforme titel Jodaeiye Nader az Simin
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Asghar Farhadi ; Leïla Hatami ; Peyman Mooadi
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cinéart, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (123 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Leïla Hatami, Peyman Mooadi, Shahab Hosseini. - Farsi gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Iran, 2011. - Oorspronkelijke dvd-uitgave: 2011 - Oorspronkelijke titel: Jodaeiye Nader az Simin
ISBN 5051083132435
PPN 420526366
Thematrefwoord Iran
Taal Perzisch

Relaties/Serie

De collectie
Boek

De collectie = La collection (2009-..)

vol.
Uitgeleend