Wandelen buiten de binnenstad van Arnhem
Boek

Wandelen buiten de binnenstad van Arnhem (december 2018)/ Bart van der Mark en Rob Wolfs, cartografie QGis, Ontwerpbureau Lood ; foto's Gerrit van Doorn, Marina Popova, Erik Troost, Alex Buis, Brasserie Thialf, Rob Wolfs, Lourens Vellinga, Maarten Metz en Bart van der Mark

Wandelgids met negen wandelingen van 7 tot 19 km in en rond Arnhem, met informatie over natuurlijke en culturele bezienswaardigheden.

Aanwezigheid

Recensie

In de reeks wandelgidsen 'Wandelen buiten de binnenstad' is dit keer Arnhem aan de beurt. Een stad die zich uitstekend leent voor het verkennen van de directe omgeving vanwege het vele en afwisselende groen, gecombineerd met heuvelachtig landschap. Bovendien stroomt de Nederrijn dwars door de stad. Maar ook qua oude en nieuwe architectuur heeft de stad veel te bieden. Interessante Vinex, statige villa's en stadvernieuwing in de 'prachtwijken'. Daarnaast aandacht voor het bewogen oorlogsverleden van de stad en het typisch Arnhems openbaar vervoer: de trolley. Bij iedere wandeling is een cultuurhistorische inleiding. Daarna een goede routebeschrijving en kadertjes met specifieke informatie bij de bezienswaardigheden. De negen wandelingen zijn tussen de 7 en 19 km lang. De kaartjes zijn duidelijk, meestal op een schaal van 1:20.000. GPX-tracks (en een bonuswandeling) zijn te downloaden via www.wandelzoekpagina.nl. Alles voorzien van veel foto's en kleurrijke opmaak. Erg leuk is de kaart met een projectie van de wandelingen op een kaart uit 1870, waaruit duidelijk blijkt hoeveel ruimte het groen heeft moeten opgeven voor bebouwing. Handzaam formaat. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789078641704 | 125 pagina's

Titel Wandelen buiten de binnenstad van Arnhem
Auteur Bart van der Mark
Secundaire auteur Rob Wolfs ; Gerrit van Doorn
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Velp] : Gegarandeerd Onregelmatig, december 2018
Overige gegevens 125 pagina's - foto's, kaarten - 21 cm
ISBN 9789078641704
PPN 419887482
Rubriekscode Gelderland ; Arnhem 986.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wandeltochten; Arnhem
Trefwoord Arnhem
Velp
Wandelroutes
Routebeschrijvingen
Wijken
Parken
Trolleybussen
Openbaar Vervoer
Geschiedenis; 20e eeuw
Geschiedenis; 21e eeuw
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Arnhem, Wandeltochten