De atlas van wereldwonderen
Boek

De atlas van wereldwonderen (2018)/ vertaling [uit het Engels]: Mascha de Vries

Wel eens gehoord van de piramides van Gizeh of de scheve toren van Pisa? Ontdek welke bijzondere gebouwen, natuurwonderen enz. in elk werelddeel te vinden zijn. Grote atlas met landkaarten, een grote kleurenillustratie van elk wonder en zoekopdrachten. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 30/10/2024
    8-14 jaar - 2e verd. - Denken en dromen - Beeldende kunst BOUWKUNST LETH
  • Uitgeleend tot: 11/11/2024
    8-14 jaar - Denken en Dromen - Beeldende kunst BOUWKUNST LETH

Recensie

Grote, rijk geïllustreerde atlas (38 cm) waarin de focus wordt gelegd op wereldwonderen, natuurverschijnselen en bouwwerken over de hele wereld. Per werelddeel zijn een aantal items uitgelicht. Elk werelddeel start met een grote globale kaart, waarop veel onderwerpen ingetekend zijn. Daarna volgen één tot maximaal tien items per werelddeel die extra aandacht krijgen, zoals het Collosseum in Rome, het Hagia Sophia in Istanbul, het Yosemite National Park in de VS, de Chinese Muur en de Piramide van Cheops in Egypte. Elk item bevat een indrukwekkende kleurenillustratie over een spread, waarin behalve een grote titelkop ook een korte inleidende tekst staat. In een cirkel is het betreffende land met plaats getekend. Tussen de illustraties, waarop heel veel te zien is, staan diverse kleine tekstboogjes met aanvullende informatie in een vrij kleine letter. Achterin staat een zoekopdracht (in de vorm van een plaatje) voor elke illustratie. Bevat een inhoudsopgave en zeer uitgebreid register. Van de illustrator verschenen eerder 'De grote atlas van de dinosaurussen' (2017) en 'De grote dierenatlas' (2016)*. Interessant interactief boek voor school en thuis. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047626046 | 87 pagina's

Titel De atlas van wereldwonderen
Auteur Lucy Letherland
Secundaire auteur Ben Handicott ; Mascha de Vries
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2018
Overige gegevens 87 pagina's - gekleurde illustraties - 38 cm
Annotatie Illustraties Lucy Letherland. - Geschreven door Ben Handicott - Met index - Vertaling van: Wonders of the world. - London : Wide Eye Editions, (c)2018. - (Atlas of adventures)
ISBN 9789047626046
PPN 418754454
Rubriekscode 711
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bouwkunst; Geschiedenis; Atlassen ; Geomorfologie; Atlassen ; Hydrosfeer; Atlassen
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Bouwkunst