Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het kerstklokje
Boek

Het kerstklokje ([2018])/ tekst van Rolf Krenzer, met illustraties van Maja Dusíková ; Nederlandse tekst [uit het Duits] van Joukje Akveld

Rachel woont in Bethlehem, waar ze op een dag een heel speciaal zilveren klokje vindt. Ze moet het bewaren tot er iets bijzonders gebeurt. Eigentijdse versie van het kerstverhaal met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Heel lang geleden leefde Rachel samen met haar vader in Bethlehem. Ze bewaarde een klein zilveren klokje voor een heel speciaal moment. De papa van Rachel was herder en zorgde voor de schapen. Totdat er engelen aan de hemel verschenen en vertelden over een baby die in een stal geboren was. Zijn Naam was Jezus. De herders gaven een schaap met een lammetje aan Jezus. En het lammetje kreeg het bijzondere klokje van Rachel om zijn nek. Wat was dat een mooie gebeurtenis! Een originele variant op het bekende kerstverhaal over de geboorte van Jezus. Mooi om het overbekende verhaal eens te zien vanuit een verzonnen bijfiguur, nl. Rachel. Terwijl het oude Bijbelverhaal centraal staat en heel dichtbij de oorspronkelijke tekst, is het verhaal op deze manier heel toegankelijk voor jonge kinderen. Een prachtig uitgevoerd prentenboek, met paginagrote kleurenillustraties, die een vriendelijke, zachte uitstraling hebben. De Italiaanse illustrator weet de sfeer van het verhaal op een bijna sprookjesachtige wijze in kleur te vatten. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051166972

Titel Het kerstklokje
Auteur Rolf Krenzer
Secundaire auteur Maja Dusikova ; Joukje Akveld
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2018]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: Die Geschichte vom Weihnachtsglöckchen. - Zürich : Bohem Press AG, (c)2016
ISBN 9789051166972
PPN 41878146X
Rubriekscode 227.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kerstverhalen
PIM Rubriek Feesten
PIM Trefwoord Kerstverhalen