De kerstmisaurus
Boek

De kerstmisaurus (september 2018)/ Tom Fletcher, met illustraties van Shane Devries ; Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Lidwien Biekmann

Willem Tuffer (10) is gek op dino's. Hij zit in een rolstoel en wordt gepest door het nieuwe meisje in zijn klas. Willems grootste wens voor Kerstmis is een echte dino. Maar dat kan niet, toch? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De 10-jarige Willem Tuffer is gek op dinosaurussen. Op school heeft hij niet altijd makkelijk. Hij zit in een rolstoel en wordt gepest door het nieuwe meisje in zijn klas, Brenda Kwel. Willems grootste wens voor Kerstmis is een echte dinosaurus. Dit lijkt onmogelijk... Een magisch kerstverhaal waarin je meeleeft met Willem en daarnaast een indruk krijgt van het drukke bestaan van de Kerstman en zijn elfen vlak voor Kerst. Het boek heeft een aantrekkelijke omslag, een prettige lay-out en zit vol met levendige illustraties. De personages uit het verhaal worden aan het begin voorgesteld. Dan volgt de proloog, waarin je teruggaat naar de tijd van de dinosaurussen. Vervolgens schakel je weer naar het heden, waar het echte verhaal begint. Het taalgebruik is redelijk eenvoudig, maar hier en daar staat een lang woord, zoals 'planeetverpletterende'. Het is zeer geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 7 jaar, vooral in aanloop naar de feestdagen. Zelfstandig te lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789030504061 | 371 pagina's

Titel De kerstmisaurus
Auteur Tom Fletcher
Secundaire auteur Shane Devries ; Lidwien Biekmann
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Billy Bones, september 2018
Overige gegevens 371 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: The Chrismasaurus. - London : Puffin Books, @2016
ISBN 9789030504061
PPN 418267626
Genre kerstverhaal - sprookjes
Thematrefwoord Kerstmis ; Kinderen met een beperking ; Pesten ; Dinosaurussen
Taal Nederlands