Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Het stoere kunstboek
Boek

Het stoere kunstboek op avontuur in het Kröller-Müller Museum (2018)

Waarom heeft een kunstenaar een werk gemaakt? En hoe is het gemaakt? Lees de verhalen bij dertig kunstwerken van het Kröller-Müller museum in Otterlo. Met informatie en grote kleurenfoto's van o.a. de schilderijen en beelden. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ruim dertig kunstwerken van het Kröller-Müller museum in Otterlo worden uitgelicht, o.a. van Claude Monet, Piet Mondriaan, Claes Oldenburg en Panamarenko. Wat kun je beleven en ervaren aan én fantaseren over een kunstwerk? Waarom heeft een kunstenaar dit speciaal zo gemaakt? Hoe is het gemaakt? Deze en andere vragen worden spelenderwijs beantwoord. Zo'n twintig veelal bekende kinderboekenschrijvers als Paul van Loon, Jochem Myjer en Tonke Dragt schreven een verhaal bij een kunstwerk. Een grote kleurenfoto brengt het kunstwerk in beeld en in pastelkleurige kaders wordt een toelichting of achtergrondinformatie gegeven. Bij elkaar geeft het een fascinerend beeld van de diverse aspecten van kunst. Soms met duistere verhalen of beelden en een andere keer weer heel optimistisch. Ook de jacht op de Hoge Veluwe en een uitleg over de taak van diverse medewerkers van het museum komen aan bod. Met een getekende plattegrond van de buitentuin. Geen register, wel een uitgebreide inhoudsopgave. Aantrekkelijke lay-out. Een mooie manier om kinderen kennis te laten maken met kunst en het museum. Ideaal om het vervolgens echt te gaan bezoeken, of achteraf nog lekker na te genieten. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025870430 | 76 pagina's

Titel Het stoere kunstboek : op avontuur in het Kröller-Müller Museum
Instelling /Stichting Kröller-Müller Museum, Otterlo
Secundaire auteur Menno Bentveld
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Otterlo : Kröller-Müller Museum, 2018 - Amsterdam : Uitgeverij Leopold
Overige gegevens 76 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Tekst: Menno Bentveld, Linda Dielemans, Nico Dijkshoorn, Tonke Dragt, Imme Dros, Harrie Geelen, Annemarie van Haeringen, Hans Kuyper, Ted van Lieshout, Paul van Loon, Jochem Myjer, Daan Remmerts de Vries, Jaap Robben, Lydia Rood, Gideon Samson, Willem Stolk, Harmen van Straaten, Herman Tibosch, Kai Verbij, Emiel de Wild
ISBN 9789025870430
PPN 401632083
Rubriekscode 700.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kröller-Müllermuseum (Otterlo)
Trefwoord Nationaal Park De Hoge Veluwe
Otterlo
Rijksmuseum Kröller-Müller (Hoge Veluwe)
Beeldende kunst
Jacht
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Musea