Tem de tekens (zoals ik ooit fietsen leerde)
Boek

Tem de tekens (zoals ik ooit fietsen leerde) ([2018])/ met gedichten van: Daniel Billiet, Annemarie van den Brink, Katelijne Brouwer, Frank Eerhart, Judy Elfferich, Simon van der Geest, Diet Groothuis, Gijs van der Hammen, Jos van Hest, Gil vander Heyden, Mary Heylema, Ineke Holzhaus, Mieke van Hooft, Smita James, Johanna Kruit, Hans Kuyper, Joke van Leeuwen, Mariet Lems, Elle van Lieshout, Ank Mooren, Theo Olthuis, Erik van Os, Derek Otte, Kasper Peters, Fetze Pijlman, Iris Le Rütte, Kate Schlingemann, Kees Spiering, Ymkje Swart, Rian Visser, Linda Vogelesang en Bette Westera, de illustraties zijn van Job van Gelder, Ruth Hengeveld en Gemma de Waard ; hoofdredactie Mia Goes ; redactie Marty Barneveld, Erik van Os, Kate Schlingemann, Sanne Tieke

Wist je dat er in Nederland 2,5 miljoen mensen moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen? Zo'n veertig gedichten van ruim dertig bekende (kinder)dichters gaan over laaggeletterdheid. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Samen met Stichting Lezen & Schrijven verscheen een speciale editie van 'Dichter', die geheel in het teken staat van laaggeletterdheid. In het voorwoord gaat Marja van Bijsterveldt hier kort op in. Ruim veertig gedichten zijn gemaakt door zo'n dertig bekende (kinder)dichters, onder wie Gouden Griffel winnares Bette Westera, Ank Mooren en Hans Kuyper, maar ook WvdA-ambassadeur Derek Otte. Ze zijn verdeeld over drie thema"s zoals 'Al die letters, woorden, zinnen' en 'Tem de tekens, lees!'. De gedichten zijn zeer divers: er zijn korte en lange gedichten, gedichten op rijm en verhalende gedichten. Door de verscheidenheid aan gedichten en dichters varieert het taalgebruik. Sommige gedichten zijn goed te begrijpen voor kinderen, andere zijn tekstueel en/of inhoudelijk wat moeilijker. De gedichten staan op een witte of zachtgekleurde achtergrond, soms in een rustig deel van een illustratie. Tussendoor zijn aansprekende kleurenillustraties opgenomen die goed bij de gedichten aansluiten. Achterin staat enige informatie over laaggeletterdheid. Een niet zo voor de hand liggend onderwerp, dat kinderen herkenning kan bieden en bewust maken van het belang van lezen, om mee te draaien in de maatschappij. Een mooi verzorgd dichttijdschrift (een geniete handelseditie). Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059308039 | 114 pagina's

Titel Tem de tekens (zoals ik ooit fietsen leerde)
Uniforme titel Tem de tekens
Secundaire auteur Daniel Billiet ; Job van Gelder ; Mia Goes
Type materiaal Boek
Uitgave Eindhoven : Plint, [2018]
Overige gegevens 114 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Speciale editie van Dichter mede mogelijk gemaakt door Stichting Lezen & Schrijven
ISBN 9789059308039
PPN 419034269
Rubriekscode Nederlands 875
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Laaggeletterdheid; Gedichten
PIM Rubriek Gedichten en Versjes
PIM Trefwoord Laaggeletterdheid

Relaties/Serie

Dichter.
Boek

Dichter. gedichten voor kinderen van 6 tot 106 (2016-...)

vol. special
Uitgeleend