Modernistisch design
Boek

Modernistisch design stromingen, ontwerpers en interieurs ([2018])/ Dominic Bradbury, vertaling [uit het Engels]: Paulina de Nijs

Uitgebreid overzicht van modernistisch design in de categorieën meubels, verlichting, keramiek & glas, industrieel & productontwerp, grafische vormgeving & posters en huizen & interieurs.

Aanwezigheid

Recensie

In dit gewichtige verzamelwerk vind je (bijna) alles wat je wilt weten over, en zien van, modernistisch design. Het is opgedeeld in drie hoofdcategorieën. De eerste is Media & Meesters en behandelt meubels, verlichting, keramiek & glas, industrieel & productontwerp, grafische vormgeving & posters. De tweede categorie is Huizen & Interieurs, een boeiende toevoeging in tegenstelling tot sommige andere design-overzichtswerken. Als derde een kort onderdeel: Ontwerpers, Architecten & Producten van A tot Z, zeer nuttig als register. Kenmerkend is het kwalitatieve en groot formaat fotomateriaal, niet alleen bij meubels, maar ook bij architectuur zeker een meerwaarde. De lay-out is fraai en overzichtelijk. Inhoudelijk is er voldoende aandacht voor de ontwikkelingen in de tijd. Ook van toegevoegde waarde zijn de essays van wisselende auteurs aan het begin van hoofdstukken. De auteur heeft een flink aantal publicaties op zijn naam staan, waaronder 'Mid-Century Design', gepubliceerd in een vergelijkbaar format. Vertaald vanuit het Engels. Groot formaat.

Specificaties

Nederlands | 9789463590150 | 479 pagina's

Titel Modernistisch design : stromingen, ontwerpers en interieurs
Auteur Dominic Bradbury
Secundaire auteur Paulina de Nijs
Type materiaal Boek
Uitgave Kerkdriel : Librero, [2018]
Overige gegevens 479 pagina's - illustraties - 32 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Modernist modern complete. - London : Thames & Hudson, 2018
ISBN 9789463590150
PPN 419833447
Rubriekscode 770.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Industriële vormgeving ; Bouwkunst ; Interieurkunst
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Industriële vormgeving