Het nieuwe nest van de Kleine Marsus
Boek

Het nieuwe nest van de Kleine Marsus ([2018])/ Benjamin Chaud, vertaling [uit het Frans]: Anne Marie Westra-Nijhuis

Tijdens een storm verliezen papa en mama Marsu en hun kinderen hun veilige huis hoog in de bomen. Ze proberen in een ander bos onderdak te vinden, maar alle bomen zijn al bezet. Zijn de Marsupilami's dan nergens welkom? Prentenboek met kleurijke tekeningen. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Prentenboek waarin aan de hand van een familie Marsupilami's de vluchtelingenproblematiek wordt aangekaart. Tijdens een storm verliezen papa en mama Marsu en hun kinderen hun veilige huis. Ze proberen elders onderdak te vinden, maar alle dieren wijzen hen af: dit is mijn boom, gromt de tijger, mijn tak, klinkt het in veelvoud uit de kelen van de vogels, mijn stapel stenen, vindt het gordeldier. Pas als ze gezamenlijk een kleine lori uit het water hebben gered, wordt de familie geaccepteerd en gaan ze in een nieuw nest boven de rivier wonen. De tekst is beknopt. De humoristische illustraties zijn fris en modern en uitgevoerd in warme kleuren met veel groentinten. De Marsupilami's zijn oorspronkelijk in 1952 ontworpen door stripmaker André Franquin voor de verhalenserie over Robbedoes en Kwabbernoot. In 1987 verscheen het eerste zelfstandige album over deze fantasiebeesten met hun lange staart en gestippelde vacht. Een mooi uitgevoerd prentenboek met een duidelijke boodschap, dat uitnodigt om met kinderen te praten over dit actuele onderwerp. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492618146

Titel Het nieuwe nest van de Kleine Marsus
Uniforme titel De Kleine Marsus
Auteur Benjamin Chaud
Secundaire auteur Anne Marie Westra-Nijhuis ; .... Franquin
Type materiaal Boek
Uitgave [Lierderholthuis] : Leonon Kinderboeken, [2018]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Achterkant vermeldt: De Kleine Marsus - Gebaseerd op de karakters bedacht door Franquin - Vertaling van: Le nouveau nid des petit Marsus. - Little Urban, (c)2017
ISBN 9789492618146
PPN 413301338
Thematrefwoord Vluchtelingen ; Fantasiewezens ; Repeteerverhalen
Taal Nederlands