Fietsen
Boek

Fietsen (augustus 2018)/ Gregie De Maeyer

Bundel met drie verhalen. Bet wil per se leren fietsen op een grote fiets. Pee zit in de put en kan er niet meer uit. En de papa en mama van Helena hebben ruzie. Zal het weer goed komen? Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Bundeling van drie eerder los verschenen drie verhalen. In 'Fietsen' moet en zal Bet leren fietsen op een grote fiets. 'In de put' vertelt hoe Pee letterlijk niet uit een modderige put kan komen. En in 'Mama?' wil Helena naar aanleiding van een ruzie tussen haar ouders terug in mama's buik en kruipt ze onder haar rok om daar voorlopig te blijven zitten. Geen doorsnee verhalen, van hoge literaire kwaliteit, maar allemaal met een zwart randje, omdat zij angst oproepen. Aan kinderen die zich niet absoluut veilig voelen, kunnen ze niet zonder meer worden voorgelezen. Wel worden de onzekerheden van een kleuter in het vinden van een plek in de wereld goed verwoord. Met stoere, expressieve inkttekeningen in onregelmatige, zwarte lijnen (soms met steunkleur rood) die goed bij de tekst passen en een enkele, paginagrote illustratie in kleur. De verhalen, oorspronkelijk uit 1993-1994, zijn hier opnieuw uitgegeven naar aanleiding van het overlijden van de auteur twintig jaar geleden: met het eerste, meest toegankelijke, verhaal won De Maeyer de Staatsprijs voor Jeugdlitaratuur (Vlaanderen). Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461319166 | 135 pagina's

Titel Fietsen
Uniforme titel In de put Mama?
Auteur Gregie De Maeyer
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Kalmthout : Van Halewyck, augustus 2018
Overige gegevens 135 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgaven: Averbode ; Apeldoorn : Altiora, 1993, 1993, 1994. - (Trommelboek) - Bevat tevens: In de put. Mama?
ISBN 9789461319166
PPN 419648097
Thematrefwoord Angsten
Taal Nederlands