Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De hapgrage krokodil
Boek

De hapgrage krokodil ([2018])/ geschreven door Jonnie Wild, met illustraties van Brita Granström ; vertaald uit het Engels door Ineke Ris

De olifanten, giraffen en apen staan verlangend aan de rand van de waterpoel. Maar de hapgrage krokodil beweert dat het zijn poel is en jaagt alle dieren weg. Daar trekken de dorstige flamingo's zich niets van aan. Zullen de andere dieren hun voorbeeld durven volgen? Prentenboek met grappige, kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Verschillende groepjes dieren snakken naar water op een hete dag in Afrika. Toch staan ze aarzelend aan de rand van de poel. Dat begrijpen de flamingo's niet. Als die aanstalten maken om het water in te gaan, waarschuwen de andere dieren hen voor de hapgrage krokodil. Maar de flamingo's zijn niet bang. Als de krokodil hen bedreigt, waarschuwen ze hem dat hij de hik zal krijgen als hij hen opeet. Dat werkt, en daarom gaan nu ook andere dieren het water in, terwijl ze de bijziende krokodil met precies dezelfde woorden tegemoet treden. Dat werkt keer op keer, totdat de krokodil argwaan krijgt. Prentenboek over het verkrijgen van durf en moed en over delen. De tekstherhaling van de dieren zal het goed doen bij kleuters, die sowieso altijd al snel gegrepen worden door krokodillenverhalen. De eerste zin van het verhaal 'De zon schijnt fel', is passend afgedrukt op een enorm groot getekende zon. De vaak grappige teksten, hier en daar groot en vet gedrukt om het voorlezen te vergemakkelijken, zijn mooi kort gehouden en vormen een fraai samenspel met de groot aangezette, levendige tekeningen in o.a. wasco en aquarel. Achterin staat beknopte informatie over flamingo's en krokodillen en over een natuurbeschermingsproject waar de opbrengst van het boek naartoe gaat. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 97890592756839789053416877

Titel De hapgrage krokodil
Auteur Jonnie Wild
Secundaire auteur Brita Granström ; Ineke Ris
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : C. de Vries-Brouwers, [2018]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: The carnivorous crocodile. - London : Otter-Barry Books, (c)2018
ISBN 97890592756839789053416877
PPN 419608524
Genre dierenleven
Thematrefwoord Wilde dieren ; Moed ; Delen
Taal Nederlands