Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Landzoogdieren van de wereld
Boek

Landzoogdieren van de wereld ([2018])/ Juan Carlos Alonso, vertaling [uit het Engels]: Eric Strijbos ; redactie en productie Nederlandse editie: Kantoor Verschoor Boekmakers

Feiten en weetjes over bekende en minder bekende zoogdieren die op het land leven. Met natuurgetrouwe illustraties in kleur. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Informatief boek over uiteenlopende zoogdieren die op het land leven, ingedeeld in vijftien ordes. Daarbij komen de bekende soorten zoals de olifant en de leeuw uitgebreid aan bod. Maar ook relatief onbekende diersoorten worden geïntroduceerd, waaronder de agoeti en het vingerdier. Alle dieren worden afgebeeld met natuurgetrouwe illustraties. Juan Carlos Alonso is de auteur én de illustrator en maakte meerdere non-fictieboeken over de natuur, waarvan 'Oog in oog met uitzonderlijke dino's en vliegende reptielen' (2016)* in het Nederlands is vertaald. Dit nieuwste boek bevat allerlei weetjes, feiten en beschrijvingen over landzoogdieren. De teksten daarvan zijn soms wat saai en het is jammer dat Alonso niet voor bijzondere of vreemde weetjes heeft gekozen. Dat zou het lezen ervan ten goede zijn gekomen. Maar misschien is 'lezen' ook niet zijn bedoeling geweest. Bij dit boek draait het namelijk vooral om de illustraties, want die zijn erg indrukwekkend. Alonso heeft een extreem realistische tekenstijl en daardoor lijken de tekeningen bijna op foto's. De illustraties in kleur brengen de dieren dan ook tot leven en zorgen ervoor dat dit een mooi boek is om door te bladeren. Met verklarende woordenlijst. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789036636544 | 128 pagina's

Titel Landzoogdieren van de wereld
Auteur Juan Carlos Alonso
Secundaire auteur Eric Strijbos
Type materiaal Boek
Uitgave Noordwijkerhout : Rebo Productions, [2018]
Overige gegevens 128 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Vertaling van: Land mammals of the world. - Lake Forest, CA : Walter Foster Jr., 2017
ISBN 9789036636544
PPN 41911596X
Rubriekscode 598.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zoogdieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Zoogdieren