Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Mijn knappe kitten
Boek

Mijn knappe kitten ([2018])/ Kay Woodward, vertaling [uit het Engels]: Nienke Weick

Wil je jonge katten begrijpen en verzorgen? Lees de tips en trucs in het boek en ontwerp je eigen kitten via een app. Via de mobiel of tablet geef je de kat o.a. een naam, eten en speel je met hem. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit stevig uitgevoerde, bijna vierkante boek over kattenverzorging vormt een nieuw fenomeen, door de combinatie met een gratis te installeren app op smartphone of tablet. De redelijk doorsnee full-colour uitgave bevat tamelijk willekeurige tips en uitleg over kattengedrag en kattenverzorging. Bij veel van internet geplukte kleurenfoto's van jonge katten staan korte teksten in kaders en spreekwolkjes. De lezer wordt opgeroepen om via de app zelf een mooie kitten te creëren, een naam te geven, te verzorgen en mee te spelen. Mobiel of tablet moet minstens 20 cm boven de bladzijden van het boek worden gehouden, wat lastig is en frustrerend werkt. Met de tablet gaat het beter. Je kunt zes verschillende kittens maken met andere kleuren, andere halsbandjes e.d., voor wie je zelfs 'Für Elise' kunt spelen. Grappig maar niet realistisch, de kat eet bijvoorbeeld banaan even snel als zalm. Boek kan los worden gebruikt, maar de app is wel een meerwaarde voor de doelgroep. Sympathieke poging tot augmented reality, maar er bestaan betere boeken en apps om kittens te verzorgen. In dezelfde uitvoering verscheen 'Mijn perfecte puppy'*. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045323688 | 31 pagina's

Titel Mijn knappe kitten
Auteur Kay Woodward
Secundaire auteur Nienke Weick
Type materiaal Boek
Uitgave Amersfoort : Flamingo, [2018]
Overige gegevens 31 pagina's - gekleurde illustraties - 24 × 27 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: maak je eigen knappe kitten met de gratis en gemakkelijke app... ...aai, voer en speel met je kitten - Vertaling van: My cutest kitten. - London : Carlton Books Limited, 2018
ISBN 9789045323688
PPN 418781494
Rubriekscode 634.23
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Katten; Verzorging ; Jonge dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Katten