A wrinkle in time
Boek

A wrinkle in time (2018)/ Madeleine L'Engle

Meg en haar broertje Charles gaan op zoek naar hun vader die verdwenen is tijdens een wetenschappelijk experiment. Ze reizen door tijd en ruimte naar een verre planeet die door het kwaad wordt beheerst. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Meg Murry heeft het moeilijk op school. Haar vader is al een jaar weg van huis en er gaan geruchten rond dat hij niet meer terug zal komen. Maar Meg gelooft dat haar vader zal thuiskomen. Wanneer haar bijzonder slimme broertje haar voorstelt aan zijn nieuwe vreemde vriendinnen, begint een fantasievol avontuur door het universum. Meg maakt kennis met de wetenschappelijke mogelijkheden van tijd en ruimte. Onderweg sluit ze vriendschappen en moet ze haar angsten overwinnen om het kwaad te bestrijden. Het verhaal barst van de wijze levenslessen. Mede door verschillende personages leert Meg over moed en wat belangrijk is in het leven. De verschillende gevaarlijke situaties waarin ze belandt, maken het verhaal spannend doordat ze zichzelf en anderen moet proberen te redden. Het taalgebruik is af en toe een beetje ouderwets en er zijn verwijzingen naar oude computers, die nog niet iedereen in huis heeft, aangezien het oorspronkelijk in 1962 verscheen. De auteur heeft naast dit verhaal nog meer verhalen geschreven over de familie Murry. Ze ontving voor deze titel een prijs. Het boek is verfilmd* en bevat filmfoto's, een voorwoord van de regisseur en een interview met de auteur.

Specificaties

Engels | 9781250196033 | 212 pagina's

Titel A wrinkle in time
Uniforme titel Disney
Auteur Madeleine L'Engle
Secundaire auteur Ava DuVernay
Type materiaal Boek
Uitgave New York, NY : Square Fish, Farrar Straus Giroux, 2018
Overige gegevens 212 pagina's, 8 ongenummerde pagina's platen - foto's - 18 cm
Annotatie Filmeditie. - Omslag en titelpagina vermelden: "Disney" - Including an introduction by Ada DuVernay - Oorspronkelijke uitgave : New York : Farrar, Straus and Giroux, (c)21962
ISBN 9781250196033
PPN 416538614
Genre science-fiction
Thematrefwoord Tijdreizen ; Ruimtevaart ; Verdwijningen
Taal Engels