De zee van monsters
Boek

De zee van monsters graphic novel ([2018])/ Rick Riordan, bewerkt door Robert Venditti ; illustraties Attila Futaki ; kleur Tamás Gáspár ; vertaling [uit het Engels]: Marce Noordenbos

Recensie

Graphic novel*, gebaseerd op het tweede deel uit de populaire serie fantasyboeken 'Percy Jackson en de Olympiërs'. Als Percy (ik-figuur) na wat strubbelingen op de laatste schooldag bij Kamp Halfbloed aankomt, blijken daar problemen te zijn. De boom die deel uitmaakt van de verdediging van het Kamp, is vergiftigd. Via zijn dromen heeft Percy contact met de sater Grover, die het Gulden Vlies heeft gevonden, dat het Kamp zou kunnen redden. Grover is echter gevangengenomen door een cycloop en zit vast op een eiland in de Zee van Monsters. Percy, Annabeth en Tyson gaan op een ongeoorloofde queeste om hem te redden. Dit spannende, grappige fantasy-avonturenverhaal, waarin de Griekse mythologie en de moderne wereld op een leuke manier samensmelten, is succesvol omgevormd tot beeldverhaal. De essentie blijft overeind, het is mooi getekend en ingekleurd en de spanning wordt versterkt door het kleurgebruik bij en inzoomen op actie en griezelige momenten. Ook verfilmd. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000360628

Titel De zee van monsters : graphic novel
Auteur Attila Futaki
Secundaire auteur Rick Riordan ; Robert Venditti ; Tamás Gáspár ; Marce Noordenbos
Type materiaal Boek
Uitgave [Houten] : Van Goor, [2018]
Overige gegevens 128 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: The sea of monsters. - New York : Hyperion, (c)2013. - (Percy Jackson and the Olympians ; b. 2) - Bewerking van de oorspronkelijke uitgave: The sea of monsters. - London : Puffin, 2006. - (Percy Jackson and the Olympians ; b. 2)
ISBN 9789000360628
PPN 418672849
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Griekse Oudheid ; Queesten
Taal Nederlands