Wat zijn sterren?
Boek

Wat zijn sterren? kijk onder het flapje : allereerste vragen en antwoorden ([2018])/ illustraties: Marta Álvarez Miguéns, tekst: Katie Daynes ; vertaling [uit het Engels]: Els Peeters

Wat zijn sterren? Hoeveel sterren zijn er? Ruim zes vragen over sterren worden beantwoord onder de flapjes. Met kleurentekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Handzaam kartonboekje dat een eerste introductie geeft op de sterren en de hemel 's nachts. Het boekje laat zien dat de kleine twinkelende sterren helemaal niet klein en puntvormig zijn. De kleurenillustraties van cartoonachtige figuurtjes beslaan telkens een dubbele pagina. Ze gaan in op de beantwoording van vragen, zoals een kind ze zou kunnen stellen. Zoals: Kan ik een ster bezoeken? Welke ster is het dichtstbij? Hoeveel sterren zijn er? De donkere kleuren, die gebruikt zijn voor de nachtelijke situatie laten zien wanneer je sterren kunt zien. Onder zo'n dertig flapjes staan, in eenvoudige bewoordingen, de korte antwoorden op de vele vragen. De flapjes zijn verschillend van vorm, één ervan vormt een ster. De bladzijden van stevig karton zijn makkelijk te openen en geschikt voor kleine handjes. Op het omslag met twee afgeronde hoeken staan de figuren tegen een blauwe sterrenhemel afgebeeld. In dezelfde opzet, maar met meer vragen verscheen o.a. 'Hoe praten dieren? : kijk onder het flapje : eerste vragen en antwoorden'* (2018). Om zelf of samen te bekijken vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781474954747

Titel Wat zijn sterren? : kijk onder het flapje : allereerste vragen en antwoorden
Auteur Katie Daynes
Secundaire auteur Marta Álvarez Miguéns ; Els Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, [2018]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: What are stars? - London : Usborne Publishing Ltd., (c)2018. - (Lift-the-flap : very first questions and answers)
ISBN 9781474954747
PPN 419675272
Rubriekscode 552.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sterren (heelal); Beweegbare boeken
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Sterren