75 werkvormen voor creatieve sessies
Boek

75 werkvormen voor creatieve sessies een schatkist vol ideeën voor bijeenkomsten met resultaat (november 2018)/ Josine Gouwens & Rozemarijn Dols, redactie: Thecla Berghuis, Amsterdam

Werkvormen voor groepsbijeenkomsten waarbij gebruik moet worden gemaakt van de creatieve vermogens van de deelnemers om tot vernieuwing of verbetering te komen.

Aanwezigheid

Recensie

Een boek voor managers, beleidsmedewerkers, trainers en consultants, die sessies begeleiden met als doel om in de organisatie tot vernieuwing of verbetering te komen. Door middel van de oefeningen worden de creatieve vermogens van de deelnemers aangesproken. Het gaat hierbij om creatief denken, denken waarbij de intuïtie wordt aangesproken, maar ook soms de ratio. Zo zijn er werkvormen om inzicht te vergroten om een gewenste situatie helder te krijgen en om originele, vernieuwende ideeën te ontwikkelen. De ene auteur is psycholoog en werkt als management consultant en leiderschapstrainer. De andere auteur is econoom en geeft workshops Creatief Denken aan individuen en bedrijven. Met literatuur- en speelfilmlijst en als bijlage een handleiding voor mindmappen. Herziene versie van de vorige druk uit 2011. Er zijn vijftien nieuwe werkvormen toegevoegd. Het boek bevat een matrix waarmee de lezer gemakkelijker die werkvorm kan kiezen die bij de te geven sessie past. Uitgave in oblong formaat.

Specificaties

Nederlands | 9789089654250 | 295 pagina's

Titel 75 werkvormen voor creatieve sessies : een schatkist vol ideeën voor bijeenkomsten met resultaat
Uniforme titel Vijfenzeventig werkvormen voor creatieve sessies
Auteur Josine Gouwens
Secundaire auteur Rozemarijn Dols ; Thecla Berghuis
Type materiaal Boek
Editie Vijfde herziene en uitgebreide druk;
Uitgave [Culemborg] : Van Duuren Management, november 2018
Overige gegevens 295 pagina's - illustraties - 17 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Oorspronkelijke titel: 50 werkvormen voor creatieve sessies. - 2009
ISBN 9789089654250
PPN 419028358
Rubriekscode 415.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Creativiteit; Denken; Groepstherapie
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Denken