Het Drs. P Jaar- en bewaarboek
Boek

Het Drs. P Jaar- en bewaarboek onder auspiciën van het Heen- en Weerschap (2018)/ onder redactie van Jaap Bakker, idee & concept: Vic van de Reijt ; foto's: Saskia Vanderstichele

Geïllustreerde beschrijving van het leven en werk van Drs. P (Heinz Polzer, 1919-2015), met bijgevoegd een cd met fragmenten uit een radioprogramma.

Recensie

Hij overleed in 2015, maar Drs. P is nog lang niet passé. Dat is mede te danken aan de inspanningen van het 'Heen en Weerschap', dat zich ten doel stelt diens gezongen en geschreven erfgoed onder de aandacht te houden en dat zich ontfermt over de revenuen van dien. Onder auspiciën van het schap verschijnt dit fraai vormgegeven en rijk geïllustreerde 'Jaar- en Bewaarboek', dat voor liefhebbers van de taalkundige alleskunner een traktatie is. P's leven en de vele aspecten van zijn indrukwekkende creativiteit worden deskundig belicht door onder anderen Lisette Lewin, Ivo de Wijs en Jean Pierre Rawie. Aan bod komen onder meer P's voorgeslacht, zijn vriendschap met Escher en de 'beluisterbare nalatenschap'. Bijvoegsel is een ongeveer 75 minuten durende cd met twaalf hilarische 'Historische flitsen' uit het radioprogramma 'Rozegeur en Prikkeldraad', waarin P prominent te horen is. Als deze uitgave een traditie wordt, kan Drs. P nog jaren mee. Bevat bibliografie. Aantrekkelijke uitgave die in de smaak zal vallen bij de vele liefhebbers van het werk van Drs. P.

Specificaties

Nederlands | 9789082471786 | 167 pagina's

Titel Het Drs. P Jaar- en bewaarboek : onder auspiciën van het Heen- en Weerschap
Secundaire auteur Jaap Bakker ; Vic van de Reijt ; Saskia Vanderstichele
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Joh. Enschedé, 2018
Overige gegevens 167 pagina's - illustraties - 25 cm - cd met Historische flitsen van Drs. P
Annotatie Met bibliografie
ISBN 9789082471786
PPN 418240469
Rubriekscode Nederlands 855.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Polzer, Heinz; Biografieën
PIM Rubriek Schrijvers en Boeken
PIM Trefwoord Polzer