Dubbel verliefd
Boek

Dubbel verliefd ([2018])/ Dagmar Bach, vertaling [uit het Duits]: Michiel Nijenhuis

Victoria (14, ik-figuur) is een normaal meisje, maar zo nu en dan maakt ze een sprong naar een parallelle wereld. Dat is lastig, zeker nu ze een vriendje heeft. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In het eerste deel van 'Dubbel leven'* konden we al kennis maken met Victoria, een meisje dat vlak na haar twaalfde verjaardag voor het eerst naar een andere, parallelle wereld sprong. In deze wereld waren weliswaar dezelfde mensen om haar heen, maar waren deze totaal anders! Zeker omdat de sprongen zich onaangekondigd aandienen, maken ze haar leven niet makkelijk. Al helemaal niet nu ze een vriendje heeft, en ze niet meer weet in welke van de werelden dat ook alweer was... Een heerlijk weglezend verhaal met een creatief, origineel idee, waar de jonge lezer bij kan wegdromen - terwijl het, ondanks de mysterieuze, magische elementen, toch herkenbaar blijft voor de doelgroep. De eerste verliefdheid, vriendschappen, school en familie: het zijn vertrouwde elementen die op een nieuwe manier benaderd worden. Daarbij is het een spannend en tegelijkertijd grappig geheel, mede door de vlotte schrijfstijl: jongeren zullen er met plezier in lezen, zich herkennen in de omschreven situaties, meelachen met de komische gebeurtenissen, en tegelijkertijd een positieve boodschap meekrijgen. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789403207339 | 293 pagina's

Titel Dubbel verliefd
Auteur Dagmar Bach
Secundaire auteur Michiel Nijenhuis
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Blloan junior, [2018]
Overige gegevens 293 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Zimt und zurück : die vertauschten Welten der Victoria King. - Frankfurt am Main : S. Fischer Verlag GmbH, (c)2017
ISBN 9789403207339
PPN 419676228
Genre science-fiction - romantische verhalen
Thematrefwoord Verliefdheid ; Persoonsverwisselingen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dubbelleven
Boek

Dubbelleven (2017-...)

vol. 2
Uitgeleend
Dagmar Bach