Sint op sneakers
Boek

Sint op sneakers (2018)/ Jill Schirnhofer, inkleuring illustraties Jasmijn Evans ; eindredactie Gerard van Midden ; concept en productie Blue in Green Promotions, Eric Holman

Sinterklaas maakt zich zorgen. Zijn de cadeautjes, pepernoten en de kleding van de Sint niet hopeloos ouderwets? Hoe kan hij zorgen dat de kinderen hem weer cool vinden? Spelletjespiet heeft een geweldig idee: een ontwerpwedstrijd voor kinderen! Oblong prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Sinterklaas is bang dat de kinderen van tegenwoordig hem niet cool vinden: zijn de cadeautjes, pepernoten en de kleding van de Sint niet hopeloos ouderwets? Spelletjespiet bedenkt een plan: een wedstrijd voor kinderen om de coolste sintjas te ontwerpen, het beste slijm te maken of de meest originele pepernoot te bedenken. Natuurlijk gaan alle kinderen in Nederland onmiddellijk aan de slag. Oblong prentenboek, een van de vier door Unilever gesponsorde Sinterklaasprentenboeken dit jaar (twee verkrijgbaar via Jumbo supermarkten, twee via Carrefour in België), geschreven door Bekende Nederlanders en Bekende Vlamingen. Voor dit prentenboek maakte Jill Schirnhofer, bekend van tv maar ook als schrijfster van de meidenserie 'Elvy's wereld', zowel tekst als illustraties. De tekeningen zijn zwierig, kleurrijk en zullen vooral meisjes aanspreken. De pieten in het verhaal - met namen als Fashionpiet, Candypiet en Glamourpiet - zien eruit als modebewuste meisjes met diverse huidskleuren. In de vrij uitgebreide tekst worden bepaalde woorden groter en in krulletters gedrukt (waarbij woorden als coolste, grootste, beste erg veel herhaald worden). Op de website www.sinterklaasprentenboeken.nl zijn o.a. letterspelletjes te downloaden voor basis -en speciaal onderwijs. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492526458 | 35 pagina's

Titel Sint op sneakers
Auteur Jill Schirnhofer
Instelling /Blue in Green, Amsterdam ; /Unilever
Secundaire auteur Jasmijn Evans ; Gerard van Midden ; Eric Holman
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Blue in Green Promotions, 2018
Overige gegevens 35 pagina's - gekleurde illustraties - 22 × 27 cm
Annotatie Deze uitgave is mogelijk gemaakt door Unilever
ISBN 9789492526458
PPN 419222774
Genre sinterklaas
Thematrefwoord Sinterklaas ; Wedstrijden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Sinterklaasprentenboekenserie
Boek

Sinterklaasprentenboekenserie (2017-...)

vol.
Uitgeleend