Girl talk
Boek

Girl talk ([2018])/ Lizzie Cox, illustraties door Damien Weighill ; vertaling [uit het Engels]: Janke Greving ; redactie en productie: Vitataal

Gids over meisjes in de puberteit. Van hormonen, hygiene, ontharen en puistjes tot social media, seks, pesten en relaties. Met grappige stripachtige illustraties. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Pubersurvivalboek voor meiden! Wanneer begint de puberteit en waarom begint die? Hoe zit het met ongesteldheid, puistjes, lichaamsgeur en persoonlijke hygiëne? En met jongens, liefde, relaties, seks en voorbehoedsmiddelen? En dan hebben we het nog niet gehad over bodyshaming, social media, (cyber)pesten, groepsdruk, depressies en gezond en gelukkig opgroeien... In deze compacte doch rijke uitgave komen alle thema's een voor een aan de orde. Blokjes vlot leesbare informatie, 'ik heb een vraag'-wolkjes, wist-je-datjes, tips en rake zwart-wittekeningen met een paarse steunkleur (de ene keer informatief, de andere keer humoristisch) vormen samen een mix van kennis, ervaringen en gevoel. Steeds vanuit het paradigma dat je (lees: iedereen) een 'briljant, verbluffend menselijk wezen bent die de eerste schreden op weg naar volwassenheid zet' - met alle hobbels die erbij horen. En die hoef je niet alleen te nemen: praat met iemand! Bladerboek vol poetsende puistjes, dansende zweetdruppels en pratende zaadcellen - met de p van puberteit én (girl)power! Achterin staan een verklarende woordenlijst, register en een leidraad voor volwassenen. In dezelfde opzet verscheen een pubersurvivalboek voor jongens, 'Guy talk'*. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463542371 | 64 pagina's

Titel Girl talk
Auteur Lizzie Cox
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Damien Weighill ; Janke Greving
Type materiaal Boek
Uitgave Ede : Lantaarn publishers, [2018]
Overige gegevens 64 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Op omslag: Het puber survivalboek, en: 'Alles wat meiden moeten weten' - Met register - Vertaling van: Girl talk. - QED Publishing, 2017. - (Growing up)
ISBN 9789463542371
PPN 418842132
Rubriekscode 416.25
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Puberteit; Meisjes
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Meisjes